Hyypiä ei koe Suomen olevan alamäessä

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Sami Hyypiä ei myönnä miehistönsä ottaneen askelta taaksepäin, vaikka MM-karsintalohkossa ei "suurilta" ole vieläkään tullut pisteitä.

- Kun otimme pisteitä Englannilta ja Saksalta, ne olivat meidän pelityylillemme sopivampia vastustajia, Hyypiä sanoo.

Romaniaa vastaan oli ainakin maaliton tasapeli lähellä, sillä kapteenin mukaan 1-0 -voittomaali syntyi kyseenalaisesta rangaistuspotkusta.

- Ehkä bulgarialaistuomari antoi tästä tapauksesta (Mazilu pikemminkin törmäsi Jääskeläiseen) pilkun, kun olin hänelle aiemmassa tilanteessa opastanut häntä sanomalla, että Mutu kaatuu niin helposti.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Bukarestissa Mutu hankki Hyypiälle keltaisen kortin ja itselleen vaparin, josta pamautti 1-0.

Tappiosta huolimatta Hyypiä näki ottelussa ja maajoukkueen yhdessäolossa paljon hyvääkin.

- On ollut mukavaa, kun uusia nuoria kasvoja on ollut mukana harjoituksissa. Esimerkiksi Ari Nyman on lupaava tyyppi, ja nuori pelaaja menee varmasti eteenpäin pelaajana, kun sai tämän illan lisäkokemuksen.

- Samoin Daniel Sjölund ja Antti Okkonen ovat olleet hyvin mukana, kapteeni luettelee A-maajoukkueen saamaa lisäystä 21-vuotiaista.

Teemu Tainio harmitteli, ettei saanut maalia Pekka Lagerblomin erinomaisesta syötöstä. Lisäksi hänellä oli lopussa vielä toinen osuma ylärimaan.

- Se ensimmäinen oli sellainen, että 4-vuotias poikani Maximus olisi pystynyt tekemään maalin, Tainio harmitteli.

Armenia-voitto-ottelussa (5-1) kapteenin nauhaa kantanut Tottenhamin mies myönsi, ettei joukkue pelannut niin kuin piti.

- Pakka piti olla tiiviinä, mutta meiltä puuttui liike ja rentous. Laitoihin syöttely unohtui, eikä peli ollut tarpeeksi leveällä.

Eniten Tainio oli pettynyt omaan pelaamiseensa ja siihen, että tasoitus jäi tekemättä.

- Tietysti Romania on hyvä joukkue, tahtoi enemmän tarvitsemaansa voittoa ja pelasi hyvin varsinkin ensijaksolla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat