Ilkka Koskimäki nimitettiin uudeksi poliisiylijohtajaksi

Uudeksi poliisiylijohtajaksi on nimitetty oikeustieteen lisensiaatti Ilkka Koskimäki. Valtioneuvosto hyväksyi esityksen tänään torstaina 4. heinäkuuta.

Oikeustieteen lisensiaatti, varatuomari Ilkka Koskimäki on nimitetty virkaan viiden vuoden määräajaksi. Virka alkaa tämän vuoden syyskuussa on päättyy elokuussa 2029.

– Otan tehtävän vastaan tulevaisuuteen luottaen, mutta tietoisena turvallisuustilanteen haasteista. Toimintaympäristö on muuttunut merkittävästi ja muuttuu koko ajan. Teemme poliisissa väsymättömästi töitä turvallisen Suomen puolesta, Koskimäki toteaa sisäministeriön julkaisemassa tiedotteessa.

Tällä hetkellä Koskimäki toimii Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkönä. Tässä tehtävässä hän on toiminut vuodesta 2020 lähtien.

Tätä ennen hän on toiminut Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkönä vuosina 2017–2020 sekä Helsingin poliisilaitoksen apulaispäällikkönä vuosina 2013–2017. 

Poliisiylijohtaja johtaa Poliisihallitusta ja sen alaista poliisihallintoa. Poliisihallitus toimii puolestaan poliisin ylijohtona.

Sisäministeriö tiedotti huhtikuussa, että poliisiylijohtajan virkaa haki kahdeksan henkilöä.

Nykyinen poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen jää eläkkeelle.

 

Lue myös:

    Uusimmat