Ilman matkustusasiakirjoja salamatkustanutta venäläismiestä uhkaa jopa viiden vuoden vankeus Yhdysvalloissa

Ilman passia, lippua ja viisumia marraskuussa Tanskasta Los Angelesiin matkustanut venäläismies on todettu Yhdysvaltain liittovaltion tuomioistuimessa syylliseksi salamatkustamiseen lentokoneessa.

Sergei Ochigava, 46, sai tuomion kalifornialaisessa tuomioistuimessa perjantaina. Asiasta uutisoi BBC. 

Viranomaiset pidättivät Ochigavan Los Angelesin lentokentällä sen jälkeen, kun he eivät löytäneet mitään merkintöjä siitä, että hänellä olisi lentovaraus tai viisumia haettuna.

Ochigava on ollut pidätettynä marraskuusta lähtien ja häntä uhkaa jopa viiden vuoden vankeusrangaistus.

Syyttäjien mukaan Ochigava pääsi Kööpenhaminan lentoasemalla Tanskassa turvatarkastuksen läpi ilman maihinnousukorttia seuraamalla matkustajaa kääntöportin läpi.

Seuraavana päivänä hän kulki portin läpi huomaamatta ja nousi Scandinavian Airlinesin lennolle Los Angelesiin.

Ochigavan syyteasiakirjojen mukaan matkustamohenkilökunta huomasi hänet koneessa, koska hän liikkui useiden varaamattomien paikkojen välillä.

Hän myös pyysi kahta ateriaa jokaisen ateriatarjoilun aikana ja yritti yhdessä vaiheessa syödä matkustamohenkilökunnan jäsenille kuuluvaa suklaata.

Eräs lentoemäntä kertoi, että hän "yritti keskustella muiden matkustajien kanssa lennolla, mutta useimmat matkustajat jättivät hänet huomiotta".

Rajavartijat saivat kuulla selityksiä

Yhdysvaltain rajavartijat ottivat Ochigavan vastaan, kun lento laskeutui Los Angelesiin 4. marraskuuta. Viranomaiset eivät löytäneet mitään virallisia tietoja hänestä Scandinavian Airlinesin lennolla tai millään muullakaan lennolla.

Viranomaiset syyttivät Ochigavaa siitä, että hän oli antanut "vääriä ja harhaanjohtavia tietoja Yhdysvaltoihin matkustamisestaan". Hän muun muassa kertoi aluksi rajavartijoille, että hän oli unohtanut passinsa lentokoneeseen.

Ochigava väitti, ettei hän muistanut, miten hän oli päässyt lennolle. Hän myös väitti, ettei ollut nukkunut kolmeen päivään.

Ochigava tuomitaan virallisesti 5. helmikuuta.

Lähde: BBC

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat