Ilona Monoselta loistosuoritus Kuortaneella

Ilona Mononen teki roiman ennätysparannuksen 3000 metrillä Kuortaneen GP-kisassa. Mononen paransi ennätystään useilla sekunneilla ja nousi kaikkien aikojen tilastossa yhdeksänneksi.

Mononen oli kilpailussa neljäs ajalla 8.57,52. Aiempi ennätys kirjattiin lukemiin 9.02 tasan. Kisan voitti Irlannin Jodie McCann ajalla 8.54,61. Toinen oli Norjan Kristine Eikrem Engeset ja kolmas Unkarin Lili Anna Vindics-Toth

Mononen oli mukana kärkiporukassa aina viimeiselle kierrokselle asti. Hyvää vauhtia piti myös Nina Chydenius, joka kirjautti oman ennätyksensä 9.00,43. Chydenius oli kisassa viides.

Myös kuusi muutakin suomalaista juoksi kilpailussa ennätyksensä.  Matkan Suomen ennätys 8.32,23 on Nathalie Blomqvistin nimissä. Hän juoksi sen toukokuun lopulla Oslossa.