Ilveksen supertähdestä yllättävä paljastus – kieltäytyi aiemmin saapumasta Tampereelle

Voisiko Jens Lööke olla Ilveksen puuttuva palanen? MTV Urheilu tutustuu ilmiömäisesti kauden aloittaneeseen ruotsalaiseen 7:39
Voisiko Jens Lööke olla Ilveksen puuttuva palanen? MTV Urheilu tutustuu ilmiömäisesti kauden aloittaneeseen ruotsalaiseen.

Sportista Ilvekseen siirtynyt Jens Lööke on ollut yksi SM-liigan alkukauden suurimmista tähdistä. Ilves tavoitteli Löökeä jo aiemmin mutta tuolloin ruotsalaishyökkääjä valitsi Sportin. Urheilujohtaja Timo Koskela kertoo, miksi.

Lööken huima pistetahti on alkukauden ilotulituksen jälkeen hieman hiipunut, mutta silti mies keikkuu SM-liigan pistepörssissä kärkisijoilla. Lööke on naputtanu 13 ottelussa tehot 5+13.

Kahdella viime kaudella Sportia edustanut Lööke tiedettiin kovaksi pistelingoksi, mutta alkukauden hurja tahti on silti ollut jopa pieni yllätys. Lööke itse näkee kehittyneensä pelaajana.

Liiga on tullut entistä tutummaksi, ja olen erittäin hyvässä kunnossa. Jaksan pelata paljon kovalla intensiteetillä ja pystyn luomaan paikkoja jokaisessa vaihdossa, Lööke kuvailee syitä mainion alkukauden takana, Lööke kuvaili MTV:n Liiga-lähetyksessä.

Yhteispeli Eemeli Suomen ja Matias Mäntykiven kanssa Ilveksen ykkösketjussa on löytynyt nopeasti.

Hyvin on lähtenyt. Olen tykännyt pelata Lööken kanssa. Hän tuo sellaista uhkaa, on todella hyvä maalintekijä. Sille kun laittaa kiekkoa, isolla todennäköisyydellä menee maaliin, ketjun keskushyökkääjä Mäntykivi sanoo.

Urheilujohtaja Timo Koskela näkee Lööken tapaan ruotsalaisen saaneen peliinsä vielä lisavaihteen Ilveksessä.

Jotenkin on saanut peliinsä vielä seuraavan askeleen. Hieno nähdä, miten paljon hän tekee töitä. Hän pystyy nostamaan muitten pelaajien tasoa, keiden kanssa pelaa, Koskela sanoo.

Huippupersoona ja huippukunnossa. Jens saa siitä etulyöntiä, kun pelataan 60 pelia runkosarjaa ja meidän tapauksessa CHL:ää. Hänen fyysinen kuntonsa on niin huippu, että hän saa sitä kautta etulyöntiasemaa peleissä.

Ennen Suomeen saapumista Lööke oli pelannut kaksi huippukautta Ruotsin Allsvenskanissa ja yhden kelvollisen kauden SHL:ssä. Koskelan mukaan Ilves yritti saada Lööken riveihinsä jo muutama vuosi sitten ennen kuin hyökkääjä siirtyi Sportiin.

Hän ihan aidosti kertoi, että hän halusi pienempään seuraan, jossa olisi mahdollisuus ensin lyödä läpi Liigaan. Nyt sitten, kun uudestaan oltiin kiinnostuneita, hän sanoi että tämä on hänelle selkeä ykkösvaihtoehto, Koskela sanoo.

Oli taustatyöt tehty jo aikaisemmin. Nyt kun haastateltiin, oli helppo palata asiaan.

Pääkuvan paikalla olevalla videolla ääneen pääsevät Lööken ja Koskelan lisäksi MTV:n Liiga-studion asiantuntijat, jotka arvioivat, minkälainen pelaaja Lööke on.

Lue myös:

    Uusimmat