Ilves lähellä shokkitappiota – suomalaisjätit avasivat CHL-kauden voitokkaasti

Ilves ja Tappara avasivat omat CHL-kautensa voitokkaasti torstai-iltana.

Ilves joutui omassa ottelussaan yllättävän koville isännöidessään puolalaista Unia Oswiecimia. Ilves voitti ottelun vasta jatkoajalla maalein 4–3.

Ilves joutui päätöserässä jo 2–3-tappioasemaan, kun vielä viime kaudella Jokereissa pelannut Jere Vertanen vei puolalaiset ylivoimalla johtoon.

Tupsukorvat onnistuivat kuitenkin kampeamaan itsensä tasoihin niin ikään ylivoimalla Arttu Pellin johdatuksella.

Jatkoajalla Ilveksen sankariksi nousi Eemeli Suomi, kun jatkoaikaa oltiin ehditty pelata vain 24 sekuntia.

Myös Tappara aloitti oman CHL-urakkansa voitolla, kun se kaatoi Sparta Prahan vieraskentällä voittomaalikisan jälkeen 2–1.

Aleksi Mustonen vei Tapparan toisessa erässä johtoon ylivoimamaalillaan, mutta Praha nousi tasoihin vielä saman erän aikana. Lisämaaleja ei enää nähty, joten ratkaisu venyi voittomaalikilpailuun.

Voittomaalikisa venyi aina 10:nnelle kierrokselle asti. Kristian Tanus onnistui ensin omassa yrityksessään ja vielä viime kaudella Tapparaa edustanut Sparta Prahan Valtteri Kemiläinen epäonnistui, joten voitto kirjattiin kirvesrintojen nimiin.