Ilves on Tampereen herra – tähtihyökkääjällä ilmiömäinen ilta

Ilves tekee 1-1 maalin 1:21
Oula Palve laukoo Ilveksen 1-1-tasoituksen.

Ilves kuittasi itselleen tämän SM-liiga-kauden Tampereen herruuden, kun se kaatoi Tapparan Nokia Arenassa maalein 5-2. Ilves on voittanut neljä kauden viidestä Tampereen paikalliskamppailusta.

Suurimman sankarin viitan puki ottelussa päälleen Ilves-hyökkääjä Oula Palve, joka napautti kiekon kolme kertaa Tappara-vahti Christian Heljangon selän taakse. Ilves vankisti voitollaan asemiaan sarjakärjessä. Kolme ottelua vähemmän pelanneeseen Tapparaan on nyt matkaa seitsemän pistettä.

Tapparan tilanne puolestaan on tukala. Perjantain tappio oli kahden viime vuoden Suomen mestarille yhdeksäs viimeisissä 11 ottelussa.

Tappara aloitti ottelussa kuitenkin maalinteon, kun norjalaishyökkääjä Philip Granath osui neljän ja puolen minuutin pelin jälkeen. Granath käytti nopeuttaan hyväkseen, pyörähti maalille ja lirutti kiekon verkkoon Ilves-vahti Jakub Malekin jalkojen välistä. Maali oli Granathille kauden kahdeksas.

Toinen erä alkoi räväkästi. Tapparan Petteri Puhakka pääsi parin minuutin pelin jälkeen nousemaan vapaasti avopaikkaan, mutta Malek torjui napakan laukauksen, kuten myös jatkoyritykset. Ilves-käskijä Antti Pennanen katsellut omiensa lepsuilua, vaan otti tilanteessa aikalisän.

Se kannatti. Puolitoista minuuttia myöhemmin peli oli tasan. Kiekko ajautui Adam Clendeningin laukauksen jälkeen lopulta Oula Palvelle, joka laukoi sen puolityhjänä ammottaneeseen maaliin.

Voit katsoa Palven maalin pääkuvan paikalla olevalta videolta.

12 minuttia oli pelattu, kun Palve osui jälleen. Hyökkääjä pääsi laukomaan Heljangon torjuman kiekon maaliin lähes samoilta jalansijoilta kuin ensimmäisessä maalissa.

Voit katsoa maalin alla olevalta videolta.

Ilves tekee 1-2 maalin 1:27
Oula Palve laukoo Ilveksen 2-1-johtoon.

Toiselle erätauolle lähdettiin lopulta Ilveksen 3-1-johdossa. Erää oli pelaamatta kuusi sekuntia, kun Petr Kodytek nappasi irtokiekon Valtteri Kemiläisen nenän edestä ja luritti sen Heljangon jalkojen välistä maaliin.

Tappara nousi maalin päähän, kun toista erää oli pelattu seitsemän minuuttia. Nicholas Halloranin kova laukaus kilpistyi ylärimaan, ja paikalla ollut Otto Somppi siirsi kiekon verkkoon. Maali oli Sompille kauden kymmenes.

Tapparan takaa-ajo jäi kuitenkin vajaaksi. Jani Nyman laukoi vain kolme ja puoli minuuttia Sompin maalista Ilveksen jälleen kahden maalin johtoon.

Viimeisen sinetin iski Palve neljä ja puoli minuuttia ennen loppua tyhjään maaliin Tapparan hakiessa maalia ilman maalivahtia.

Palven lisäksi ottelussa pisteillä mässäilivät Nyman ja Kodytek, jotka kuittasivat tehot 1+1 mieheen.