Ilves-taituri Matias Mäntykivi säväytti jäätävällä soolomaalilla: "Hain pientä kikkaa – sitten yleisö mylvi"

Matias Mäntykivi kasvattaa Ilveksen johtoa – TPS vaihtaa maalivahtia 1:35
Videolla Matias Mäntykiven 3-0-maali illan TPS-välieräottelusta.

Jääkiekon SM-liigassa Ilves kavensi TPS-välieräsarjan tilannetta, kun se voitti viidennen kohtaamisen loppuluvuin 3–0. Ilveksen voitossa esille nousi muun muassa taitava keskushyökkääjä Matias Mäntykivi, joka veivasi näyttävän soolomaalin. Se toi nuorelle hyökkääjälle helpotusta.

Ilves oli pakkovoiton äärellä, kun Tampereelle tultaessa TPS johti sarjaa voitoin 3–1.

Paineen alla syntyy timantteja, kuuluu vanha sanonta.

– Hyvä, tärkeä voitto. Aloitimme vahvasti ja olisimme voineet tehdä heti alkuun pari maalia. Hyvä, että saatiin sitten hanoja auki. Jatkoimme hyvää pelaamista ja jätimme TPS:n vähille paikoille, Ilveksen hyökkääjä Matias Mäntykivi kertasi ottelua MTV Urheilulle.

Teiltä sarjan paras peli?

– Oli kyllä, ehdottomasti. Ehjä 60 minuutin suoritus. Pystyimme pitämään johtoasemasta kiinni, Mäntykivi allekirjoitti.

Mikä oli suurin juttu ja tekijä noin vahvan esityksen takana?

– Totta kai selkä seinää vasten -tilanne näkyi. Puhuttiin kuitenkin pakkovoitosta. Tiedämme, että kuinka hyvin pystymme parhaimmillaan pelaamaan. Jokainen veti logolle ja otimme tärkeän kiinnityksen, Mäntykivi pohti.

Runkosarjassa 51 otteluun 31 (12+19) tehopistettä iskenyt Mäntykivi säväytti illan taistossa. 20-vuotias hyökkääjä repäisi näyttävän soolomaalin, millä Ilves karkasi 3–0-johtoon.

– Huomasin, että siinä oli pakkien välissä tilaa keskellä. Lähdin haastamaan ja hain pientä kikkaa. En ensin huomannut, että kiekko meni maaliin. Tajusin sitten vasta, kun yleisö alkoi mylvimään, Mäntykivi taustoitti tilannetta.

Video Mäntykiven maalista näkyy jutun yläreunasta.

– Ollut tuloksellisesti vähän vaikeaa, niin oli itsellekin tärkeää, että pääsi taas maalien makuun, Mäntykivi jatkoi.

Mäntykivi kuuluu jo nuorella iällä Ilveksen avainpelaajien kastiin. Illan osuma oli hänelle pudotuspelien kolmas (12 ottelua, 3+1=4).

– Matkan varrella on ollut paikkoja tehdä vähän enemmänkin osumia, ei ole vain uponnut. Mukaan on mahtunut pari vaikeampaa peliä. Mutta hyvä, että tänään upposi.

Sarja jatkuu heti lauantaina Turussa. Ilves on yhä pakkovoiton äärellä, mikäli se haluaa palauttaa sarjan Tampereelle.

– Pitää jatkaa tuosta, mihin tänään jäätiin. Paineistetaan ja yritetään päästä kaverin ihon alle. (Juuso) Pärssisen ketju on ollut todella vaarallinen – se pitää nollata. Niin kuin tänään tehtiin. Tiedämme sen, että pystymme pelaamaan todella hyvää jääkiekkoa. Usko on kova joukkueessa, Mäntykivi vannoo.

Ilves onnistui pääsemään TPS:n ihon alle viidennessä ottelussa. Taisto meinasikin karata käsistä loppuhetkillä.

– Tunteet vähän kuumenivat, mutta se kuuluu tähän. Hyvä, että on tunnetta, Mäntykivi huikkasi.

Lue myös:

    Uusimmat