Inter moukaroi Veikkausliigan jumboa

Maanantain Veikkausliigapeleissä Inter ja SJK nappasivat voitot.

Turun Interin ei tarvinnut esittää parastaan kotikentällään, kun joukkue kukisti FC Lahden helposti 3–0.

Liigan peränpitäjänä häärivä lahtelaisryhmä ei saanut ottelussa yhtään laukausta kohti maalia. Voitto nosti Interin sarjassa seitsemänneksi, mutta ero kärkikuusikkoon on vielä kuusi pistettä.

– Tärkeät pisteet tuli kotiin, ja vihdoin maalihanatkin hiukan aukenivat, iloitsi Interin kapteeni Juuso Hämäläinen.

Darren Smith vei kotijoukkueen johtoon jo kolmannella minuutilla. Vasta 16-vuotias Djoully Nzoko lisäsi turkulaisten johtoa ennen taukoa, ja Smith viimeisteli voittonumerot toisen puoliajan alkupuolella.

Interin päävalmentaja Vesa Vasara oli hyvillä mielin ottelun jälkeen.

– Erityisesti hyökkäyspeliin olen tyytyväinen. Avausjaksoa hallitsimme täysin, emmekä antaneet lahtelaisille mitään mahdollisuuksia. Nyt täytyy yrittää painaa hommia täysillä, jotta kipuamme sarjassa ylöspäin, Vasara selvitti.

Oulussa valmentajavaihdon jälkeen piristynyt AC Oulu taipui kovavireiselle SJK:lle lukemin 1–2. Ottelun ratkaisu nähtiin ensimmäisen puoliajan loppupuolella, kun SJK onnistui kahdesti maalinteossa. Verkkoa heiluttivat vanhaa seuraansa vastaan osunut Rasmus Karjalainen sekä Pyry Hannola. Oulun ainokaisen iski Justin Rennicks. Voitolla SJK nousi jalkapalloliigan jaetulle kärkipaikalle.