Kyseenalainen voittomaali? Manchester Cityn lisäaikaosumasta käynnistyi kiivas parranpärinä – myös Liverpool oli lujilla

Liverpoolin ja Manchester Cityn välinen kilpajuoksu jalkapallon Englannin valioliigamestaruudesta käy kiivaana. Liigan kaksi kärkijoukkuetta ottivat kumpikin sunnuntaina voitot, mutta vasta taistelun jälkeen.

Liverpoolin pani lujille vierasjoukkue, kuusi edellistä valioliigapeliä häviöttä pelannut Chelsea, joka poistui Anfield Roadin stadionilta 1–2-tappio niskassaan. Liverpoolin maalit laukoivat ensimmäisellä puoliajalla Mohamed Salah rangaistuspotkusta ja toisella puoliajalla Curtis Jones.

Salahin rankkarin hankki Jones, jonka kopautti rangaistusalueella kumoon Chelsean toppari Levi Colwill. Salah puolestaan syötti Jonesin 2–1-osuman.

Chelsea oli toisen puoliajan alussa noussut tasoihin senegalilaishyökkääjä Nicolas Jacksonin paitsion rajamailta värkkäämällä maalilla. Liverpoolin Jones iski voittomaalinsa vain vajaat kolme minuuttia Jacksonin osumasta.

Liverpool johtaa Valioliigaa pisteen erolla Manchester Cityyn.

Stonesin pusku pelasti Cityn

City pelastautui John Stonesin lisäajalla pukkaamalla maalilla ja voitti vieraissa sarjajumbo Wolverhamptonin 2–1. Stonesin osuma syntyi lisäajan viidennellä minuutilla Phil Fodenin laukomasta kulmapotkusta.

Wolverhamptonin pelaajien ja kannattajien keskuudessa alkoi heti tappiomaalin jälkeen kiihkeä parranpärinä, sillä Fodenin annettua kulmapotkun Cityn Bernardo Silva hääräsi paitsiossa Wolves-vahti Jose San kiusana. Wolves-fanien mielestä Silva häiritsi maalivahtia sääntöjen vastaisesti.

Sisukkaasti pelanneelle Wolverhamptonille tasapelikin olisi Molineux Groundilla maistunut, sillä se on yhdellä tasapelipisteellä sarjataulukossa viimeisenä yhä ilman voittoa.

Wolverhamptonin vei 7. minuutilla johtoon norjalaishyökkääjä Jörgen Strand Larsen. Cityn tasoituksen laukoi ennen puoliaikataukoa 33. minuutilla Josko Gvardiol.

Haalandilla kuiva jakso

Pelin vanhetessa Manchester City otti pelin hallinnan yhä tiukemmin itselleen. Wolves ei viimeisen vartin aikana käytännössä näyttänyt edes yrittävän lisämaalia.

Esimerkiksi kulmapotkutilaston City voitti 18–1. Pallonhallinta oli Manchester Cityllä liki 78-prosenttisesti.

Cityn norjalainen hyökkääjätähti Erling Haaland pysyi hyvin Wolves-puolustuksen pihdeissä. Alkukaudesta maaleja ottelusta toiseen paukutellut Haaland ei ole Valioliigassa osunut kolmeen viime peliin.

Juttua päivitetty kello 21.06 Liverpool–Chelsea-pelin päättymisen jälkeen.