Isoissa kaupungeissa äänestäminen on sujunut rauhallisesti – "Normaalia vaalipäivän meininkiä"

Ääntenlaskun valmistumisesta ei ollut keskusvaalilautakunnissa tarkkaa arviota vielä alkuiltapäivästä.

Presidentinvaalien äänestäminen on sujunut tänään rauhallisissa merkeissä niin Helsingissä, Tampereella kuin Turussa.

Kaupunkien keskusvaalilautakunnista kerrotaan STT:lle, että äänestäjiä on ollut tasaiseen tahtiin liikkeellä, mutta suuria ruuhkia ei ole päässyt syntymään. Myöskään mitään tavallisuudesta poikkeavaa, kuten äänestyspaikkojen järjestyshäiriöitä, ei ole kantautunut lautakuntien tietoon.

– Äänestys on lähtenyt hyvin käyntiin. Mitään ihmeellistä ei ole tietääksemme tapahtunut, Helsingin keskusvaalilautakunnan sihteeri Veera Reuna kertoo.

– Ihmisiä on käynyt äänestämässä tasaisesti, mutta kävijäpiikkejä on ollut vähän kellonajasta riippuen. Aamulla lähdetään usein äänestämään, ja sitten puolenpäivän aikoihin käydään monesti sunnuntaikävelyllä ja samalla äänestämässä.

Viesti on samansuuntainen myös Tampereelta, jossa on riittänyt äänestäjiä varsinaisena vaalipäivänä suuresta ennakkoäänestysprosentista huolimatta.

– Äänestäjiä liikkuu, mutta mitään kauheaa ruuhkaa ei ole ollut missään, keskusvaalilautakunnan sihteeri Juha Perämaa kertoo.

– Voisi sanoa, että Tampereella on ollut tähän mennessä ihan normaalia vaalipäivän meininkiä.

Ihmisiä on ollut liikkeellä aamusta asti Turussakin, kertoo paikallisen keskusvaalilautakunnan sihteeri Noora Syysvirta.

– Isompaa hämminkiä ei ole ollut, ja ihmiset ovat tuntuneet löytäneen hyvin myös uudet äänestyspaikat Turussa.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen äänestys alkoi aamuyhdeksältä. Vaalihuoneistot ovat auki iltakahdeksaan saakka. Keskusvaalilautakunnista ei osattu vielä alkuiltapäivällä arvioida, mihin aikaan ääntenlasku illan aikana valmistuu.

Lue myös:

    Uusimmat