Jääkiekkoseuralta pahemman luokan markkinointimoka – Donald Trumpista viharyöppy: "Jättivirhe"

Ruotsin jääkiekon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Oskarshamn markkinoi Kalmaria vastaan pelattavaa paikallisottelua Donald Trumpin avulla. Paikallislehti Barometern kertoo, että tempauksesta on tullut viharyöppy.

Oskarshamn kohtaa sunnuntaina kotonaan Kalmarin. Ottelua markkinoitiin somejulkaisulla, jossa Donald Trump osoittaa sormellaan kameraa ja siihen oli liitetty teksti: "Oletko sinä mukana tulevana sunnuntaina?".

Barometerin mukaan yksityishenkilöt sekä sponsorit olivat kommentoineet julkaisua. Osa ihmetteli Oskarshamnin seuran arvoja ja sitä, että ovatko ne linjassa Trumpin ajatusmaailman kanssa. Kommenteissa kysyttiin myös, että mitä joukkueen amerikkalaiset pelaajat ajattelevat.

– Siitä tuli jättivirhe. Meidän ei tule käyttää mitään noin kyseenalaista henkilöä. Kyse oli inhimillisestä virheestä. Joskus virheitä sattuu. Olemme pyytäneet anteeksi. Se oli ulkona kaksi minuuttia ennen kuin otimme sen pois. Ehdin kuitenkin saada puheluita sekä viestejä, seurajohtaja Therese Elofsson sanoi Sportbladetille. 

– Otimme TikTokin suosituimman meemin. Hockeyallsvenskan on käyttänyt samaa. Toiset ovat tottuneet, että meemejä käytetään näin, toisissa tapauksissa voi tulla toisenlainen reaktio. Jos koskaan ei tule virheitä, niin silloin teemme liian vähän. Viestinnän kanssa tekemisissä olevien ihmisten tulee olla luovia ja tuottaa paljon sisältöä. He eivät ajatelleet sitä poliittisena, vaan katsoivat sen meemiksi, jota käytetään monissa tapauksissa, Elofsson totesi.

Oskarshamnin seuraa ovat aiemmin sponsoroineet poliittiset puolueet, mutta nyt tilanne on muuttunut.

– Meidän ei tule koskaan käyttää poliittisia viestejä missään muodossa. Emme ota rahaa poliittiselta puolueilta. Emme halua olla yhdistettynä heihin. Oskarshamn on seura, joka on avoin kaikille, Elofsson päätti.

Viime kaudella SHL:stä pudonnut Oskarshamn on ehtinyt pelata tällä kaudella yhden ottelun. Tuloksena oli 4-5-tappio voittolaukauskisan jälkeen Djurgårdenille.

 

Lue myös:

    Uusimmat