Jaakko Ryhänen: Ei ikävä esiintymislavoille

Oopperalaulaja Jaakko Ryhänen on helpottunut, ettei hänen tarvitse enää nousta esiintymislavoille.

Maailmankuulu oopperalaulaja Jaakko Ryhänen on ollut poissa esiintymislavoilta runsaan neljä kuukautta. Hän oli sydänleikkauksessa elokuussa.

Syksylle suunnitellut konsertit peruuntuivat sairausloman seurauksena. Ryhänen lopetti uransa virallisesti Savonlinnan oopperajuhlilla. Hän epäilee, ettei kaipuuta lavalle tule myöhemminkään.

– En varmasti ikävöi esiintymislavoille. Se ei ollut haikeaa, vaan lähinnä tunnelma oli helpottunut. Kyllä nyt olen nähnyt niitä tarpeeksi yhdelle ihmiselle, 40 vuotta lavoja kiertänyt Jaakko Ryhänen sanoo MTV3.fille.

Vuonna 1972 uransa aloittanut Ryhänen on ehtinyt uransa aikana kiertää maailmaa. Hän on tyytyväinen, että lopetti vielä vanhan opettajansa neuvon mukaan silloin, kun yleisö haluaa nähdä hänen esiintyvän.

– Laulajalla on kovat paineet, ja yleisö odottaa aina paljon. Äänestä huolehtiminen kuluttaa ja stressaa aika lailla, hän kuvailee.

Ryhänen heittääkin vitsillä miettivänsä tulevaa urasuuntausta.

– Mietin nyt, mikä minusta tulee isona. Minulla on peukalo keskellä kämmentä, niin käsityöläistä minusta ei ainakaan tule. Mahdollisesti jatkan opettamista, vitsikäs suomalaislaulaja miettii.

Tunnettu laulaja keskittyy nyt parantumiseensa leikkauksen jälkeen täysillä.

– Toivon, että kunto palaa ennalleen, hän sanoo.

Ryhäsestä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat