Jäässä liikkumattomana maanneen Emmi Loposen, 14, tilasta tietoa

Tämä taklaus päätti Emmi Loposen pelin – MM-pronssiottelu sai ikävän juonteen.

Jäässä liikkumattomana maanneen ja paareilla kaukalosta pois siirretyn Emmi Loposen, 14, tilasta on saatu rohkaisevaa tietoa.

Loponen loukkaantui Sveitsin Zugissa pelattujen jääkiekon alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen pronssiottelussa vakavan oloisesti. Kanadan Charlotte Pieckenhagenin taklasi Loposta laidan lähellä (video artikkelin ylälaidassa), ja suomalaishyökkääjä jäi makaamaan liikkumattomana jäälle. Loposta hoidettiin pitkään ennen kuin hänet siirrettiin kaukalosta paareilla.

Sunnuntain pronssipeli oli tilanteen jäljiltä useita minuutteja keskeytyneenä ennen kuin sitä jatkettiin. Pieckenhagen sai kahden minuutin rangaistuksen laitataklauksesta.

Myöhemmin sunnuntai-iltana Loposesta saatiin ilahduttavia uutisia. Suomen Jääkiekkoliitto tiedottaa sairaalassa tutkimuksissa olleen Loposen selvinneen kolhusta säikähdyksellä.

– Emmi on jo palannut hallille, ja hän on tällä hetkellä muun joukkueen kanssa kopissa pakkaamassa tavaroitaan ja lähdössä hotellille, Suomen joukkueen lääkäri Kerttu Toivo kertoi.

Tyttöleijonien joukkueenjohtaja Virpi Aralinna muotoili lisäksi MTV Urheilulle, että Loposella "ei ole hätää".

Pronssiottelu päättyi Kanadan 8–1-voittoon.

Lue myös:

    Uusimmat