Jamaikan kultamitalitoivolle katastrofi – joutui keskeyttämään: "Onhan tämä hälyttävää"

Jamaikan supertähti Shericka Jackson karjaisi ja jätti juoksun kesken 2:33
Jamaikan supertähti Shericka Jackson karjaisi ja jätti 200 metrin kisan kesken Unkarissa.

Jamaikan Shericka Jackson joutui jättämään 200 metrin kisan kesken Unkarin Szekesfehervarissa loukkaannuttuaan kesken juoksun.

Jackson johti 200 metrin kilpailua loppusuoran puolessa välissä, mutta sitten matka tyssäsi. Jackson karjaisi kesken juoksun ja lopetti kovavauhtisen etenemisen siihen. Hän jäi pitelemään kasvojaan hetkeksi mutta linkutti lopulta maaliin ajalla 36,29. Kisan jälkeen ei selvinnyt tarkemmin, mihin Jacksonia sattui.

Hän käveli keskeytyksensä jälkeen hieman ontuen, mutta ei tarvinnut ainakaan heti kisapaikalla kylmää jalkoihinsa. Naamalla näkyi kuitenkin huolestunut ilme. Jacksonin vasen polvi oli teipattuna jo ennen kisaan lähtöä.

Olympialaisia ajatellen Jacksonin loukkaantuminen ei tiedä hyvää, sillä aikaa viiden renkaan kisoihin on noin neljä viikkoa.

– Tämä on tietysti erittäin huolestuttava asia. Onhan tämä hälyttävää, Antero Mertaranta päivitteli kovaan ääneen MTV Urheilun lähetyksessä.

Jackson on kaksien edellisten MM-kisojen 200 metrin mestari. Maailman kauden tilastovertailussa hän on vasta sijalla 17, kun edellä on liuta yhdysvaltalaisia. Kauden kärkiaikaa pitää hallussaan USA:n Gabrielle Thomas tuloksella 21,78.

Unkarin Szekesfehervarin kilapilun voitti Saint Lucian Julien Alfred ajalla 22,16.