Jani Wickholm sairastui maksakirroosiin ja paloi loppuun

Takavuosien Idols-tähti Jani Wickholm kertoo terveysongelmistaan.

Idols-ohjelman ensimmäisellä, vuosina 2003–2004 esitetyllä tuotantokaudella toiseksi sijoittunut laulaja Jani Wickholm kertoo kotisivuillaan, miksei häntä ole näkynyt esiintymislavoilla. Wickholm kirjoittaa olleensa sairauslomalla ja palaneensa totaalisesti loppuun ammatissaan.

– Tästä on kysymys, jota sairaspäiväraha A:ssa käsitellään maksakirroosina, hän kirjoittaa. 

Wickholmin mukaan maksakirroosi on vaivannut häntä jo seitsemän vuoden ajan. Nyt hän on kuitenkin saanut sairautensa hoitoon oikean lääkityksen.

– Kyse ei ole alkon ihanan viipyilevästä mausta, vaan geeniperimän tekijöistä. Vaarini kuoli 52-vuotiaana. Niin vaarallista se meille on, Wickholm kirjoittaa.

– Mutta poissaoloni ei siis rajoitu tähän, vaan mielen loppuunpalamiseen, stressitasoon ja vaikka mihin, miksi nyt olin Akutassa psykiatrisessa hoidossa. Juuri tänään kotiuduin ja mm. verenpaineeni on tosi hyvä, mutta häilyvä esim. ärsytettäessä tai muuta stressiin edes hiukan vivahtavaakaan. Stressi oikeasti tappaa myös talossa ja puutarhassa, hän jatkaa.

Wickholm kannustaa tekstissään kaikkia stressaavassa ympäristössä olevia hakemaan apua. Samaa hän suosittelee myös niille, joiden elämässä alkoholi näyttelee liian suurta osaa. 

Lue myös:

    Uusimmat