Jatkuuko kesä yhä? Meteorologi Jenna Salmiselta hyviä uutisia

Syksy saapuu hitaasti, mutta varmasti. Saamme nauttia mukavista lämpöasteista silti jopa syyskuun alkuun saakka.

Meteorologi Jenna Salminen kertoo sääkartoilla, että sää muuttuu viikonloppua kohden aurinkoiseksi.

Lauantaina lämpötilat ovat maan eteläisessä osassa yli 20 lämpöasteen, pohjoisessa voidaan jäädä 20 lämpöasteen alle. Sunnuntaina puolestaan koko maahan luvataan yli 20 lämpöasteen lukemia.

Salminen kannustaakin nauttimaan hyvistä uimakeleistä, etenkin sisämaassa.

– Jos tykkää 20 lämpöasteen vesistä, niin niitä löytyy monin paikoin. Ensi viikon tuulet sekoittavat vesiä, mikä puolestaan viilentää vesistöjä.

Ensi viikollakin keli pysyy mukavan lämpöisenä, mikäli Keski-Euroopan lämpö tuo tuulahduksiaan Suomeenkin.

– Kyllä kesäinen viikko on ensi viikkokin. Silloin 20 lämpöasteen tienoilla pyöritään poutaisina hetkinä Etelä-Suomessa. Pohjois-Suomessa on vaihtelevampaa eli 15 asteen poutapäiviä on luvassa, mutta jos lämpöaallot pääsevät liikkumaan pohjoisen suuntaan, niin kyllä sielläkin 20 lämpöasteessa käydään.

Kuun vaihteen ilma näyttää Salmisen mukaan jo hieman vaihtelevammalta, mutta mikäli Etelä-Euroopan tuulet puhaltavat pohjoisen suuntaan, niin saamme nauttia syyskuun ensimmäisinäkin päivinä lämmöstä.

– Sieltä voi hyvin mahdollisesti kiskoutua lämpimiä ilmoja Suomeen. Ei se ole mahdottomuus, mutta olemme enemmänkin rääppiäistunnelmissa lähestyvän syksyn osalta. Katsotaan, millaisia kelejä me saamme näistä muun Euroopan lämmöistä.

Kotipuutarhureita Salminen kuitenkin muistuttaa hallan osalta, mitä saattaa ilmetä jo tulevalla viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat