Jättiläiset kompuroivat Valioliigassa – Newcastle lähellä jättipaukkua, Chelsealle tukkapöllyä

Manchester City ja Chelsea konttasivat Englannin Valioliigassa sunnuntaina. Viime kaudella liigan häntäpäässä taistellut Leeds antoi Chelsealle tukkapöllyä lukemin 3–0. City jäi 3–3-tasatulokseen Newcastlen vieraana.

City aloitti ottelun vahvasti Newcastlen kotikentällä ja siirtyi johoton jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun Ilkay Gündogan pyssytti lähietäisyydeltä taivaansiniset johtoon.

Kotijoukkue ei masentunut, vaan otti ottelun hallintaansa ja alkoi vyöryttää hyökkäyksiä kohti Edersonin vartioimaa City-maalia. 28 minuutin kohdalla Newcastle tuli tasoihin Miguel Almironin osumalla. Maalia tarkasteltiin hetken aikaa videohuoneesta, ja lopulta tuomari Jarred Gillett hyväksyi maalin ja osoitti keskelle.

Kotijoukkue jatkoi tasoituksen jälkeen hyviä otteitaan. Callum Wilson vei Newcastlen St. James' Parkilla 2–1-johtoon Allan Saint-Maximinin tempokuljetuksen jälkeen, ja samoissa lukemissa lähdettiin tauolle.

Kotijoukkue karkasi jo kahden maalin karkumatkalle 54 minuutilla, kun Kieran Trippier laukoi komeasti vapaapotkun verkon perukoille.

Tämän jälkeen City otti hallinnan. Tehokas kolmeminuttiinen nosti Pep Guardiolan miehistön tasoihin. Ensin Erling Haaland runttasi lähietäisyydeltä pallon verkkoon, ja hetkeä myöhemmin Bernardo Silva tuikkasi pelivälineen alanurkkaan Kevin De Bruynen näppärästä syötöstä.

City on sarjassa nyt toisena seitsemällä pisteellä. Newcastlella on kasassa viisi pistettä, jolla raitapaidat ovat sarjataulukossa sijalla kuusi. Kärjessä porskuttaa kauden kaikki kolme otteluaan voittanut Arsenal.

Chelsea hävisi Leedsille

Viime kaudella hädin tuskin Englannin Valioliigapaikkansa pitänyt Leeds otti jo toisen voittonsa kolmeen otteluun, kun se kaatoi vakiomenestyjiin kuuluvan Chelsean maalein 3–0.

Vierasjoukkueen maalivahti Edouard Mendy voitti viime vuonna Senegalin kanssa Afrikan mestaruuden, jonka päälle mies pokkasi parhaan maalivahdin palkinnon sekä Euroopan että Kansainväliseltä jalkapalloliitolta. Sunnuntaina huippuvahti kuitenkin sähläsi, mikä sytytti kotijoukkue Leedsin lentoon.

33. peliminuutilla Mendy sai maaliviivansa tuntumaan rutiinisyötön, mutta lähti harhauttamaan Leeds-hyökkääjä Brenden Aaronsonia kohtalokkain seurauksin: nuori yhdysvaltalainen riisti pallon ja käytännössä kuljetti pallon maaliin.

Vajaat viisi minuuttia myöhemmin Rodrigo puski 2–0:aan, eikä Chelsea toipunut taistelemaan missään vaiheessa. Vierasjoukkueen vaarallisimmat paikat, Raheem Sterlingin hylätty maali mukaan lukien, olivat paitsioita. Chelsean ja Senegalin surullinen päivä synkistyi vielä 84. minuutilla, kun Kalidou Koulibaly katseli punaista korttia.

Leeds nousee seitsemällä pisteellään liigan kolmospaikalle ennen illan Newcastlen ja Manchester Cityn ottelua. Chelsealla on kolmen ottelukierroksen jälkeen kasassa yksi voitto, tasapeli ja tappio.

Sunnuntain kolmas peli, West Ham vastaan Brighton, oli vieraiden näytöstä. Alexis Mac Allisterin rankkarimaali toi täyden pistepotin Brightonille, joka voitti lopulta 2–0.