Jauheliha-pastavuoka ja hedelmäkiisseli

Julkaistu 15.11.2004 06:00(Päivitetty 15.11.2004 11:34)

Jauheliha-pastavuoka

Pastavuoka

Pastavuoka

  • 400 g pastaa (esim. penne tai gnocchi)
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 tl suolaa ja mustapippuria
  • 100 g sinihomejuustoa
  • munamaito:
  • 7 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 tl oreganoa

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha sekä hienonnetut sipulit ja mausta seos suolalla sekä pippurilla. Lisää pannulle tomaattimurska ja sekoita hyvin. Sekoita munamaidon ainekset hyvin keskenään. Sekoita pastakattilassa pasta ja jauhelihaseos ja kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle murennettu sinihomejuusto. Kaada lopuksi vuokaan munamaito ja kypsennä ruokaa 180-200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Hedelmäkiisseli

  • 300 g kuivattuja hedelmiä ( aprikoosi,viikuna, persikka, luumu, rusinoita…)
  • 6-8 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria tai hunajaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 rkl perunajauhoa

Keitä kuivatut hedelmät hiljalleen pehmeiksi sokerilla ja vaniljatangolla maustetussa vedessä. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja lisää suurus hyvin sekoittaen kuumaan kiisseliin. Anna kiisselin kiehahtaa hyvin sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna kiisselin vielä hautua hetki kannen alla. Tarjoile kiisseli kylmänä tai lämpimänä.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle