toim. Ari Malmberg
4 isohkoa kesäkurpitsaa
Kastike pinnalle:
kesäkurpitsojen koverrettu sisus
1 sipuli
1 prk tomaattipyreetä
1 rkl oliiviöljyä
persiljaa suolaa ja pippuria vettä
Jauhelihatäyte:
400 g nauta-sikajauhelihaa
2 munaa
1/2 dl korppujauhoja tai leivänmuruja
4 siivua keittokinkkua hienonnettuna
4 rkl juustoraastetta
suolaa ja pippuria
Halkaise kesäkurpitsat ja koverra niiden sisus pois ja hienonna se. Hienonna sipuli ja kuullota sitä ja kesäkurpitsan sisusta oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyree. Anna paistua hetki ja mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla. Tarvittaessa lisää vettä, jotta kastike on hieman juoksevaa.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki täyteaineet keskenään. Täytä koverretut kesäkurpitsat jauhelihatäytteellä ja asettele ne sitten syvälle uunipellille, jossa on leivinpaperi. Levitä kastiketta päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes kesäkurpitsat ovat hieman pehmenneet ja jauhelihatäyte on kypsää. Tarjoa salaatin kanssa.