Jeremenko vuoden liigapelaaja

Vuoden parhaat jalkapalloilijat loistivat poissaolollaan, kun perinteiset palkinnot jaettiin torstaina Vantaalla. Jaron Aleksei Jeremenko valittiin vuoden liigapelaajaksi pelaajien äänestyksessä. Seuraaviksi sijoittuivat HJK:n Ville Nylund ja Jarkko Wiss kannoillaan VPS:n Jussi Jääskeläinen.

Tämä kvartetti muodosti myös jalkapallotoimittajien Koplajoukkueen rungon. Kolme ensiksi mainittua pelasi vielä 1996 Jarossa. Nyt myös Jeremenko on suunnannut tiensä pois Pietarsaaresta Norjan Tromssaan. Urheilulehden kauden liigapelaaja VPS:n Jyrki Huhtamäki ei mahtunut koplamiehistöön tällä kertaa.

Vuoden naispelaajaksi äänestivät SM-sarjapelaajat tasapistein Ilveksen kaksikon maalivahti Johanna Lindellin ja libero Kaisa Mustosen. Palkitseminen tapahtuu myöhemmin Tampereella. Lähimmäksi pääsivät Unitedin Maria Lind ja HJK:n Christina Forssell.

Veikkauksen 1x2-pelaajat miesten ykkösessä ja naisten SM-sarjassa olivat Hakan Valeri Popovitsh ja HJK:n Terhi Uusi-Luomalahti. Popovitsh palkittiin myös ykkösen maalikuninkaana. Saalis oli divisioonassa 25 ja cupissa viisi maalia.

Popovitsh ja Vasara kotiutuneet

Popovitsh oli kotiutunut Espanjan Real Sociedadin koeleiriltä samoin kuin HJK:n koplapelaaja Vesa Vasara Ranskan Toulousesta. Uuden kakkosen kiertopalkinnon sai 31 maalillaan Kajaanin Hakan Tommi Uusitalo, 24. Ensi vuonna hänkin kamppailee Ykkösen maalikuninkuudesta.

Maalivahdin kultaisen hanskan osoite oli sormivammastaan toipuvan Antti Niemen Glasgow Rangers. Hopeisen hanskan sai 50-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen voittoisassa K-UP:n kakkosen ottelussa maalia vartioinut Olavi Paavilainen.

Ykkösen imuri-maalivahti oli FC Lahden Niko Simola, joka vartioi ilman takaiskuja 462 minuuttia peräkanaa. Tiukimmin antoivat kampoihin Ilveksen Jaakko Eskola 419, PK-35:n Juuso Heikurinen 391 ja KuPS:in Juho Vahla 369 minuutilla.

Helsingin ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Pyttykerho palkitsi Rovaniemen Palloseuran. Antti Muurinen oli vuoden herrasmies- ja koplavalmentaja, mutta johtajissa tittelit jakautuivat MyPa:n Seppo Mäkiselle ja HJK:n Markku Peltoniemelle.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat