Jesse Puljujärvi iski Leijonille ja huudatti Prahan suomalaisfaneja – Suomi tarttui tukevasti ohjaksiin

Jesse Puljujärvelle ensimmäinen MM-maali – tulikuuma kakkosketju vei Leijonat jo 2–0-johtoon 1:04

Nihkeän avauserän jälkeen Suomi on ottanut Iso-Britanniaa vastaan aloitteet lopullisesti käsiinsä toisessa erässä. Vahva erän aloitus huipentui Jesse Puljujärven ohjaamaan 2–0-maaliin. Erän edetessä Suomi on takonut hurjaa jälkeä ja johtaa ottelua toisen erän lopulla jo 6–0.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Osuma oli Puljujärven uran ensimmäinen piste MM-tasolla. Kevään 2017 kisoissa mukana ollut Puljujärvi jäi tuolloin turnauksessa pisteittä.

Syötön maaliin tarjoili ensimmäisen tavoin laadukkaan ohjattavan laukonut Oliwer Kaski. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Ahti Oksanen. Ilahtuneet suomalaiskannattajat Prahan hallissa yltyivät osuman jälkeen "Jesse! Jesse!" huutoihin.

Hetkeä myöhemmin Suomi pääsi ottelun ensimmäiselle ylivoimalle, joka päättyi Jere Innalan 3–0-maaliin. Taidokkaan syötön maaliin tarjosi Mikael Granlund, kakkossyöttäjänä Iiro Pakarinen.

Puolustaja Juuso Riikola avasi niin ikään maalisaldonsa MM-tasolla toisessä erässä. Suomen 4–0-maaliin syötön tarjoili Puljujärvi. Oliver Kapanen teki vielä päivän toisensa, jolla Suomi siirtyi toisen erän lopulla jo 5–0-johtoon. Puljujärven tarjottua tähänkin syötön hänen tehonsa käsittävät tämän ottelun tiimoilta jo maalin ja kaksi syöttöä.

MTV seuraa ottelun vaiheita tässä artikkelissa.

Jere Innala takoi suoraan syötöstä – Suomi ensimmäisestä ylivoimasta 3–0-johtoon 1:00