Joe Biden ei luota rauhanomaiseen vallanvaihtoon, jos Trump häviää

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoo, että hän ei luota rauhanomaiseen vallanvaihtoon, jos entinen presidentti Donald Trump häviää vaalit marraskuussa.

Biden puhui asiasta CBS Newsin haastattelussa keskiviikkona.

Biden viittaa varoituksellaan Donald Trumpin kommentteihin ohiolaisessa kampanjatilaisuudessa maaliskuussa. Trump sanoi tuolloin, että jos hän häviää vuoden 2024 presidentinvaalit, se olisi "verilöyly" Yhdysvaltain autoteollisuudelle ja koko maalle.

Biden varoitti myös, että Trump valmistautuu kyseenalaistamaan vaalituloksen uudelleen marraskuussa, kuten hän teki vuonna 2020.

Trumpin ja hänen liittolaistensa mukaan entinen presidentti viittasi kommentillaan Yhdysvaltain kauppapolitiikan taloudellisiin seurauksiin. Trumpin mukaan media teeskenteli olevansa järkyttynyt hänen käyttämästään sanavalinnasta, jolla hän sanoo viitanneensa autojen maahantuontiin.

Bidenin mukaan Trump aikoo asettaa osavaltioihin paikallisia vaaliviranomaisia, jotka suhtautuvat vaalituloksen kyseenalaistamiseen myötämielisesti.

– Et voi rakastaa maatasi vain silloin, kun voitat, Biden sanoi.

Biden on jo pitkään varoitellut, että Trump tuskin luovuttaa helposti, jos hän häviää presidentinvaalit.

Trumpin ja Bidenin kesäkuisessa väittelyssä Trump sanoi hyväksyvänsä vaalituloksen, jos kyseessä ovat "oikeudenmukaiset, lailliset ja hyvät vaalit".

Lue myös:

    Uusimmat