- hauki - lanttu - hasselpähkinöitä - couscous - mustikoita - palsternakka
Jyrki Sukulan ja Johan Storgårdin menu:
Hasselpähkinällä kuorruttuja haukipullia
100 g haukea 1 kananmunan valkuainen 1 dl kermaa suolaa pari tippaa tabascoa valkopippuria 1/2 dl hasselpähkinöitä 1 kananmunan keltuainen
Jauha hauki ja sekoita valkuainen massan joukkoon sekä lopuksi kerma ja mausteet. Tee teelusikalla quenellejä ja keitä suolalla maustetussa vedessä n. 4 minuuttia. Pyöritä kananmunan keltuaisessa sekä rouhitussa hasselpähkinässä ja paista voissa.
Couscous (lisäke hauelle)
1 dl couscous:ta 1 rkl hienonnettua sipulia 1 rkl voita 2 valkosipulinkynttä tuoretta timjamia 1/2 dl valkoviiniä 2 dl vettä suolaa valkopippuria
Kuumenna valkoviini, vesi ja suola kiehuvaksi. Freesaa sipuli ja valkosipuli voissa pannulla. Lisää couscous-ryynit pannulle ja kaada kiehuva liemi päälle. Anna hautua noin 5 minuttiia kannen alla. Hiero puulastalla irtonaiseksi ja tarkista maku.
Lanttu-palsternakkapaistos
1/2 dl raastettua lanttua 1/2 dl raastettua palsternakkaa 1/2 dl raastettua perunaa
Mausta seos suolalla sekä pippurilla ja paista pannulla runsaassa voissa röstiksi.
Mustikkapiirakka
1/2 dl rouhittuja hasselpähkinöitä 1/2 dl sokeria 2 rkl vehnäjauhoja 2 rkl voita
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja painele piirakkavuoan pohjalle. Laita päälle valutetut pakastemustikat ja päälle pari ruokalusikallista sokeria. Paista uunissa 175 c:ssa noin 15 minuuttia. Tarjoile esim. kermavaahdon tai jäätelön kanssa.