Suomen-Tshekin suurlähettiläs kommentoi Prahan joukkoampumista: Samassa tiedekunnassa suomalainen opiskelija ja opettaja

Suomen-Tshekin suurlähettiläs kertoo, että tilanne on edelleen päällä Prahassa. Prahassa on ammuttu kaupungin keskustassa sijaitsevalla yliopistolla.

Evakuointi yliopistolta on edelleen käynnissä, kertoo Suomen-Tshekin suurlähettiläs Pasi Tuominen.

Ammuskelu tapahtui Kaarlen yliopiston taiteiden tiedekunnan rakennuksessa, joka sijaitsee Jan Palachin aukion laidalla.

– Yliliopiston alue on suljettu ja paikalla on runsaasti hälytysajoneuvoja, Tuominen sanoo.

Poliisi kertoi aiemmin tänään "eliminoineensa" ampujan.

Tuomisen mukaan matkustusilmoituksen Prahaan on tehnyt 78 suomalaista. Tuominen kuitenkin arvelee, että osa on jo lähtenyt maasta. Tuominen kertoo myös, että samassa humanistisen tiedekunnan rakennuksessa opiskelee suomalainen opettaja ja suomalainen opiskelija. Suurlähettiläillä ei kuitenkaan ollut tietoa, olivatko he joukkoampumisen aikaan yliopistolla.

Epäilyjä mielenterveysongelmista

Tuominen luonnehtii tilannetta hyvin vakavaksi. Loukkaantuneiden tai kuolleiden kansalaisuuksista ei ole tietoa. Kaarlen yliopisto kuuluu kansainväliseen Erasmus-ohjelmaan, joten on mahdollista, että joukossa on muiden maiden kansalaisia.

Tekijän motiiveista tai siitä, onko kyseessä terrori-isku, ei ole tietoa.

Tuomisen mukaan tshekkiläisessä mediassa on esitetty epäilyjä, jonka mukaan tekijä olisi surmannut tänään aamupäivällä omat perheenjäsenensä ennen veritekoa yliopistolla. 

Lisäksi on epäilyjä, että tekijällä olisi mielenterveyden ongelmia.

– Tästä ei ole kuitenkaan vahvistettuja tietoja, Tuominen kertoo. 

Tshekin sisäministeri: Ei viitteitä terrorismiin

Tšekin sisäministeri Vít Rakušan sanoi the Guardianin mukaan lehdistötilaisuudessa, että "mikään ei viittaa siihen, että tämä rikos liittyisi kansainväliseen terrorismiin".

21.12.2023 kello 19.32: Otsikkoa ja artikkelia muutettu kauttaaltaan. Lisätty Tuomisen kommentit suomalaisten määrästä Prahassa ja yliopiston rakennuksessa.

Lue myös:

    Uusimmat