Joukkuetoveri heitti rasistisen herjan supertähdestä – merkittävä pelikielto uhkaa: "Törkeä rikkomus"

Englannin jalkapalloliitto FA on nostanut syytteen joukkuetoveristaan Son Heung-ministä rasistisen solvauksen heittänyttä Rodrigo Bentancuria vastaan.

Bentancur joutui kesällä kohun keskelle, kun hän vitsaili Uruguayn televisiolähetyksessä rasistisesti joukkuetoverinsa Sonin kustannuksella, kun tv-juontaja oli pyytänyt Bentancurilta Tottenhamin paitaa.

– Sonnyn? Se voisi olla Sonnyn serkun myös, sillä he kaikki näyttävät samalta, Bentancur heitti.

Bentancur pyysi myöhemmin Instagram-tilillään anteeksi "huonoa vitsiään".  Solvauksen kohteena ollut Son kertoi kesäkuussa jutelleensa joukkuetoverinsa kanssa tapauksesta hyvässä hengessä.

– Olen puhunut ”Lolon” kanssa. Hän tietää tehneensä virheensä ja on pyytänyt anteeksi. Hänen tarkoituksensa ei ollut sanoa mitään loukkaavaa. Me olemme veljiä, eikä mikään ole muuttunut, Son kommentoi kesäkuussa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Nyt Englannin jalkapalloliitto FA on nostanut Bentancurille syytteen rasistisesta kielenkäytöstä.

– Väitetään, että Tottenhamin keskikenttäpelaaja on toiminut sopimattomalla tavalla ja/tai käyttänyt loukkaavia sanoja. Se on törkeä rikkomus, koska se sisälsi viittauksen kansallisuuteen, rotuun ja/tai etniseen alkuperään, FA:n tiedotteessa todetaan BBC:n mukaan.

BBC:n mukaan FA:n säännöissä yksittäisten henkilöiden syrjintään liittyvistä rikkeistä voi seurata jopa 6-12 ottelun mittainen pelikielto. Bentancurilla on 19. syyskuuta asti aikaa vastata FA:n syytteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat