Joukkuetoveri ylistää Mikael Granlundin suoritusta: "Petasi tilanteen upeasti"

Mikael Granlund juoni taidokkaasti ja ovelasti San Jose Sharksille jatkoaikavoiton New York Islandersista NHL-jääkiekkoliigan tiistain ottelussa. Granlund järjesti William Eklundille herkullisen tekopaikan ja ruotsalaishyökkääjä paukautti voittolukemiksi 5–4, kun jatkoaikaa oli pelaamatta vain 4,3 sekuntia.

Granlund kuljetti kiekon oman maalin edustalta hyökkäyspäähän aloituspisteiden väliin ja jätti pelivälineen Eklundille, joka pääsi sipaisemaan kiekon Granlundin jaloista Ilja Sorokinin vartioiman maalin etunurkkaan.

– Täytyy tunnustaa, että olin tilanteessa aivan uuvuksissa. Yritin vain päästä vauhtiin, mutta Granlund petasi tilanteen minulle upeasti, Eklund kertasi ratkaisua NHL:n nettisivuilla.

Granlund johtaa Sharksin ykkösketjua, mutta kakkosketjun laidalla pelaava Eklund on hänelle tuttu joukkueen ensimmäisestä ylivoimakentällisestä.

Kähkönen urakoi maalilla

Kaapo Kähkönen torjui Sharksin maalilla 35 Islandersin maalintekoyritystä, ja Tomas Hertl saalisti ottelusta hattutempun. Granlund sai voittomaalin lisäksi syöttöpisteen Hertlin keskimmäisestä osumasta.

Hertl teki varsinaisella peliajalla 3–4-kavennusmaalin Granlundin laukauksen paluukiekosta, kun Sharks haki tasoitusta ylimääräisen kenttäpelaajan avulla. Kähkönen pysyi penkillä kavennuksen jälkeen, ja Hertl pelasti kolmannella maalillaan Sharksin jatkoajalle puolitoista minuuttia ennen erän loppua.

Granlund aloitti kauden vaisusti, mutta peli-ilo löytyi marraskuun puolivälissä. Hänelle merkittiin kauden kahdeksasta ensimmäisestä pelistä vain yksi syöttöpiste. Sen jälkeen hän on kirjauttanut tilastoihinsa 11 ottelusta kaksi maalia, kymmenen syöttöä ja 12 tehopistettä.

Granlund on joukkueen sisäisessä pistepörssissä Hertlin jälkeen toisena.

Kähkösellä on viidestä viime ottelustaan neljä voittoa.