Mikään ei korosta hyvää ruokaa ja juomaa paremmin kuin kaunis kattaus. Jos keittiön kaappeihin ei mahdu useampaa astiastoa tai pöytäliinaa, vaihtelevuutta saa aikaan helpoimmin esimerkiksi kukkien ja lautaliinojen avulla.
Näillä helpoilla vinkeillä loihdit lautasliinoista upeita taitoksia pöytää koristamaan. Lautasliinojen taitteleminen ei edellytä origamimestarin taitoja, kunhan käsillä ovat vain selkeät ohjeet. Videoiden avulla onnistut varmasti.
Voit käyttää taitteluun joko paperisia tai kankaisia lautasliinoja. Vinkki: harjoittele taitoksia ensin vaikka talouspaperilla, niin serviettejä ei kulu turhaan.
Serviettejä on taiteltu koristeeksi pitkään. Yhdet vanhimmista säilyneistä kuvallisista taitteluohjeista ovat saksalaissyntyisen Matthia Giegherin käsialaa ja peräisin jo 1600-luvulta.
Otsikon alta löydät videovinkin kukan taitteluun.
Näin taittelet perhosen:
Näin taittelet ruusun:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Lähteet: National Public Radio, Edible Geography