Jukka Jalonen tiesi välittömästi Leijonien kylmäävän kohtalon – tiuskahti MM-areenalla: "Mitä tässä voi tehdä?"

Leijonat koki shokkitappion – Jukka Jalonen kommentoi niukin sanoin 0:40
Leijonat koki shokkitappion – Jukka Jalonen kommentoi niukin sanoin

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen suhtautui kohtalaisen rauhallisesti Suomen dramaattiseen tappioon MM-jäillä.

Leijonat hävisi torstain iltapäiväottelun Itävallalle kolmannen erän viimeisen sekunnin takaiskumaalin myötä 2–3.

Ratkaisu syntyi, kun Itävallan hyökkääjä Benjamin Baumgartner ohitti Leijonien maalivahdin Harri Säterin. Osuma tarkistettiin vielä videolta, mistä selvisi, että summeri ei ehtinyt pärähtää ennen osuman syntyä.

– Kyllä mää jotenkin aistin tuon. Kiekko oli maalissa ennen kuin summeri soi. Tiesimme sen. 0,2 taisi jäädä kelloon, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi.

– Tuntui siltä, että kyllä me voitamme tämän pelin. Ei ollut kuin kymmenkunta sekuntia, kun kiekko oli vielä toisessa päässä. Kaikki on mahdollista, näköjään. Olisi pitänyt aiemmin ratkaista, mutta emme pystyneet siihen. Vähän jo jatkoaikaa odoteltiin, mutta sitten tuli ikävä pomppu ja kiekko kimposi niille. Sitten he pääsivät hyökkäämään. Tämmöistä jääkiekko välillä on, Jalonen jatkoi hyvin rauhallisena.

Jalosen mukaan Leijonat ”ei pysynyt riittävän hyvin kiekossa toisessa erässä”. Kehitystä näkyi kolmannessa, mutta ”ei riittävästi”.

– Meillä on ollut jo aiemmin maalin pelejä Itävaltaa vastaan. Heillä on hyvä joukkue ja he pelasivat hyvin. Peli on aina suhteessa vastustajaan ja he laittoivat meidät koville. He puolustivat tiiviisti ja keskittyivät vastaiskuihin. Ei ole helppo pelata tuollaista joukkuetta vastaan, joka puolustaa noin kärsivällisesti ja tukkivat keskustaa. Viidellä viittä vastaan oli vaikea luoda paikkoja, Jalonen perkasi.

Leijonille tappio oli ainutlaatuinen, sillä Itävalta ei ollut koskaan aiemmin voittanut Suomea jääkiekon MM-tasolla.

Jaloselle huikattiin Prahan 02 Areenan käytävillä siitä, että hän vaikuttaa olevan hyvin luottavainen – tappiosta huolimatta.

– Mitä tässä voi tehdä? Ei tässä voi ruveta itkemään tai valittamaan jostain, Jalonen tiuskahti.

– Pitää miettiä, että miten tästä eteenpäin. Siellä oli muutamia juttuja, mitkä pitää käydä läpi. Vaikka jos puhutaan noista maaleista, mitä meille tuli. Niissä olisi pitänyt puolustaa paremmin. Blokkaa laukauksia, boxata äijiä ja niin edelleen. Jos noita ei tee, niin sitten virheet kertautuvat. Pitää käydä läpi sitä, että miten hoidamme noita tiukkoja tilanteita jatkossa, Jalonen huikkasi, summaten perään:

– Ei tuolla ole mitään isompia rakenteellisia juttuja. Enemmän pelaajien valintoja. Vähän tyhmästi pelaamme välillä, kun on enemmän intoa kuin älyä. Muutamat asiat toistuivat nyt, mitä pitää pelata fiksummin.

Leijonien turnaus jatkuu lauantaina, kun vastassa on Kanada.

Lue myös:

    Uusimmat