Jukka kerskailee mahtavalla vappuasullaan: "Pitää olla kunnon söpsöttimet"

Jukka Leinonen hauskuutti ja jekutti toimittajaa suorassa lähetyksessä 7:53
Näin Leinonen esitteli asukokonaisuuttaan MTV Uutisten toimittaja Sanna Ketoselle.

Jukka Leinonen pukeutuu vappuisin ylpeästi "morning dressiin" eli sakettiin. Mutta mikä se on?

Saketti on musta tai harmaa miesten juhlapuku, jota käytetään juhlallillisissa tapahtumissa etiketin mukaan ennen iltakuutta. Puku on takaosasta pitkä, ja sen kanssa käytetään samanvärisiä housuja sekä nahkakenkiä.

MTV Uutiset törmäsi Helsingin Kaivopuistossa vappupäivänä ortopedi Jukka Pekka Leinoseen, joka esitteli ylpeästi täydellistä asuaan suorassa lähetyksessä.

– Tämä oli ennen vanhaan nimipäiväjuhlien asu. Pitää olla kunnon söpsöttimet, ja tietysti mitalit, Leinonen kertoo esitellessään näyttävää kokonaisuuttaan.

Leinosen rintaa koristi Viktorian risti, joka on Yhdistyneen kuningaskunnan korkein sotilasansiomitali. Leinonen väitti haastattelussa olevansa ainoa suomalainen arvonimen saanut henkilö ja kertoi uskomattoman tarinan juoksuhaudoista. Tarina paljastui kuitenkin humoristiseksi vappupilaksi.

– Ootko sä tosissasi, Sanna Ketola utelee.

– No en, Leinonen paljastaa ja nauraa maireasti päälle.

Leinosen omalla saketilla on kosolti tunnearvoa, sillä se on kulkenut hänen mukanaan mitä erinäisimmissä tapahtumissa.

– Tämä on ollut muun muassa mun päällä juhannuksena 10 vuotta sitten, kun olin Royal Ascotissa. Ne ovat viisi päivää kestävät laukkakisat, jonne tulevat Windsorista seitsemän kilometrin päästä myös kuninkaalliset. Siellä ei ole tätä hattua, vaan pitää olla "top hat" (suomeksi silinteri). 

– Olin parikymmentä metriä kuningatar Elisabet II:stäja Philipistä kun oltiin katsomassa ratsuja, jotka laukkaa, hän kehuskelee.

Korjattu juttuun klo 16.54 Leinosen etunimi Jukka, ei Jukka-Pekka. 

Katso yläpuolelta löytyvältä videolta, kun Leinonen esittelee asukokonaisuutteen MTV Uutisten toimittaja Sanna Ketoselle.

Lue myös:

    Uusimmat