Jukka Rautakorpi sauhusi tästä tuomiosta vielä voitonkin jälkeen: "Kyllä nyt jokainen jääkiekossa ymmärtää"

Tuomari näki virheen: JYPin läpiajosta vihellettiin rangaistus 1:16

Vaasasta täydet pisteet 3–2-voitolla Sportista hakeneen JYPin päävalmentaja Jukka Rautakorpi kävi vielä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa lämpöisenä toisessa erässä joukkueeltaan viedystä läpiajosta.

Maalittomassa tasatilanteessa jyväskyläläisten puolustaja Anttoni Honka pääsi kiekonriiston jälkeen irtaantumaan läpiajoon, jonka erotuomari Anssi Salonen kuitenkin vihelsi nopeasti poikki.

Salosen mukaan JYPin Reid Gardiner oli estänyt keskialueella Sportin puolustajaa Teemu Suhosta. Tilanteessa kaksikko kompuroi yhteen, mikä esti Suhosta pääsemästä Hongan perään.

Seuranneesta ylivoimasta Sport meni Sebastian Wännströmin maalilla 1–0-johtoon. Rautakorpi antoi palaa tuomariston suuntaan ja jatkoi tulitustaan vielä voittoisan ottelun jälkeenkin.

– Tuomarit vähän sössivät tokassa erässä pelin laatua. Ehdottomasti alkoi tulla jäähyä ihmeellisistä paikoista. Tuntui, että se oli paikkaamisen paikkaamista, Rautakorpi aloitti.

– Sitten tämä Suhonen, kun yritti estää meidän Gardineria, niin se väänsi senkin niin päin, että meidän mies (esti). 

Rautakorpi piti Salosen tuomiota käsittämättömänä.

– No, jos meidän mies on läpiajossa, niin kyllä nyt jokainen jääkiekossa ymmärtää, että ei silloin hyökkääjä nyt mitään pakkia estä. Mutta pelisilmä on pelisilmää ja jääkiekon ymmärtäminen on jääkiekon ymmärtämistä, Rautakorpi näpäytti.

Rautakorven esiin nostaman tilanteen voi katsoa jutun ylälaidan videolta.

Sportin päävalmentaja Risto Dufva oli erityisen turhautunut tapaan, jolla joukkue päästi JYPin vastahyökkäykseen lopun 3–2-voittomaalissa.

– Pelejähän hävitään ja voitetaan monella tavalla, mutta tämä oli kyllä väärä tapa meidän kannaltamme. Bulgarialainen – tai mikä lie ugandalainen – syöttö siinä hyökkäysalueelle tultaessa, ja vastustaja siitä kolme-ykköseen ja kiekko maaliin. Siinä saadaan kyllä katsoa peiliin, Dufva sadatteli.

– Siinä tappiotutka löysi meiltä hölmön ratkaisun tällä kertaa.

JYP tekee 2-3 maalin 2:13
Tästä ottelun ratkaisumaalista Risto Dufva ei lainkaan pitänyt.

Lehdistötilaisuus: Sport - JYP 5:04
Sportin ja JYPin välisessä lehdistötilaisuudessa riitti värikästä sanailua.

Lue myös:

    Uusimmat