Jukureilta tärkeä sopimusilmoitus, Lucas Nordsäter takoi hirmutehot – HPK-luotsi ärähti: "Olimme luokattoman paskoja"

Maalikooste: Jukurit - HPK 5:11
Videolla Jukurit-HPK-ottelun maalikooste.

Hämeenlinnan Pallokerhon miehistöä ei pelaaminen paljoa kiinnostanut joukkueen matkattua torstaina miesten jääkiekkoliigassa korkeasuhdanteessa olevan Jukurien vieraaksi. Voittomaali oli nähty alle kuuden minuutin pelaamisella mikkeliläisisäntien myllyttäessä voittolukemiin 7–1. Voitto oli Jukureille yhdeksäs ja tappio HPK:lle kahdeksas peräkkäinen.

– Päätöserässä laitettiin vilkku vasemmalle ja varmisteltiin voitto menemällä komeasti maisemiin, virnuili urallaan ensi kertaa seuransa ykköstorjujana pelaava Jukurien maalivahti Markus Ruusu.

Jukurit paineli pelin alussa matkoihinsa alle yhdeksässä minuutissa nelosketjun hyökkääjien Jesper Piitulaisen, 32, ja Jarkko Immosen, 41, sekä puolustaja Lucas Nordsäterin maaleilla. Toista kautta Jukureita edustava ruotsalaispuolustaja Nordsäter juhlisti avauserässä julkaistua yhden vuoden jatkosopimustaan saman tien kahdella tehopisteellä ja hommaamalla liukkaudellaan avauserässä myös jäähyn vierasjoukkueelle.

Nordsäter on yli kaksinkertaistanut kauden tehopisteensä kirjattuaan kahdesta viimeisimmästä pelistä pörssilukemat 1+2 ja torstaina nähdyt 1+3.

Nordsäterin, 25, ja maalivahti Ruusun, 26, jatkosopimukset mikkeliläisseuraan ovat olleet elintärkeitä luomaan uskottavuutta myös Jukurien ensi kauteen, koska tämän kauden avainpelaajista on jo kentällisen verran lipunut ensi kaudeksi muiden liigaseurojen haaviin.

HPK:n päävalmentaja Matias "Maso" Lehtonen murahti tylyn murskatappion jälkeen.

– Puhuimme siitä, että miten merkkaat omissa ja mihin jätät kiekkoja. Kaksi aika perusasiaa ja olimme tänään niissä molemmissa ihan luokattoman paskoja, Lehtonen totesi suorin sanoin.