Keltakullan kysyntä on ollut alkuvuonna Yhdysvalloissa kiivainta yhdeksään vuoteen. Reutersin mukaan alkuvuoden trendiä selittävät osaltaan prinssi Harryn kanssa avioituneen Meghan Marklen sormukset: sekä kihla- että vihkisormus olivat keltakultaa, jota tähän saakka on pidetty jopa vanhanaikaisena.
Vaan nyt on kaikki toisin. Päivi Sandberg korualan perheyritys Sandbergilta arvioi, että syksyllä tai viimeistään ensi kesänä trendi näkyy myös Suomessa. Näin, vaikka kyseessä ei varsinaisesti ollut uusi sormusdesign. Marklen sormukset edustavat hänen mukaansa perinteistä tyyliä, jonka suosio on ollut tasainen jo vuosia.
Sandbergin mukaan julkkishäät ovat vaikuttaneet maltillisesti suomalaiseen sormusmakuun. Tosin 1980-luvun sinisafiirinen Diana-sormus villitsi Suomessakin, mutta vastaavaa ei sen koomin ole nähty.
Koruseppien kiireisin aika päättyy yleensä juhannuksena, ja sitten alkavat lomat. Sandberg vinkkaakin, että sormusasiat kannattaa hoitaa kuntoon viimeistään kesäkuun ensimmäisillä viikoilla, mikäli häät ovat heinä- tai elokuussa.
Materiaalit
Kelta- ja punakulta kasvattavat suosiotaan, mutta Suomessa suosituin on yhä valkokultainen sormus.
Varsinaisia sääntöjä ei ole, mutta aiemmin kihlasormus oli Suomessa sileä ja vihkisormus timantillinen. Esimerkiksi Yhdysvalloissa käytäntö on toisin päin. Nykyisin myös Suomessa monissa kihlasormuksissa on timantti tai useampia. Samoin vihkisormuksissa.
Timanttien loisto, kimallus ja säihke ovat vertaansa vailla, ja ne kestävät myös parhaiten käytössä. Suosituin valinta on väritön kivi. Väritön on myös ajaton.
Trendit
Nykyisin suomalaisillakin nähdään hyvin näyttäviä vihkisormuksia. Suosittuja ovat samoin herkät ja sirot vintage-henkiset sormukset, klassiset ja selkeälinjaiset solitäärit ja yhä useammin halosormukset, joissa isoa timanttia ympyröivät pienet timantit. Sellainen on Ruotsin prinsessa Sofialla.
Kaiverruksissa ovat yleensä puolisoiden nimet ja vihkipäivämäärä, mutta jotkut voivat kaiverruttaa sormuksiinsa esimerkiksi merkityksellisen lauseen. Morsianten vihkisormusten keskihinta on Suomessa viime vuoden tapaan 1 200–1 700 euroa.
Miehille
Miehet pitäytyvät sormusvalinnoissaan varsin perinteisissä vaihtoehdoissa. Kihla- ja vihkisormukset ovat useimmiten varsin perinteisiä, mutta usein leveämpiä kuin morsiamilla. Suosituimmat mallit ovat sileitä, 4–6 milliä leveitä perussormuksia. Erilaiset rosoiset pintakäsittelyt ovat kuitenkin yleistyneet viime vuosina.
Yleensä miesten sormukset ovat kivettömiä, mutta aina toisinaan miehetkin haluavat sormukseensa timantin.
Uniikkisormuksen tekoon on ajankohdan mukaan syytä varata 4–6 viikkoa ja sesonkina jopa seitsemän viikkoa.