Pendolinossa paloi moottori: "Vähän käryää vielä"

Kaukoliikenteen junat Tampereen ja Seinäjoen välillä korvataan ainakin puoleenyöhön asti linja-autoilla.

Junaliikenne on toistaiseksi keskeytynyt Parkanon ja Seinäjoen välillä radalle rikkoutuneen junan vuoksi. Asiasta kertoo VR.

Fintrafficin rataliikennekeskus tiedottaa, että kaukoliikenteen junat Tampereen ja Seinäjoen välillä korvataan toistaiseksi linja-autoilla. Häiriön arvioidaan kestävän puoleenyöhön asti. Tilanne jatkuu niin kauan, kunnes rikkoutunut juna on saatu radalta pois.

Fintrafficin mukaan junaan oli tullut tekninen vika Peräseinäjoen pohjoispuolella.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen liikennevälinepalosta Seinäjoella puoli kahdeksan aikaan illalla. Palomestari Juha Koski kertoo STT:lle, että Pendolino-junan sähköinen ajomoottori paloi.

– Täällä vähän käryää vielä, niin tutkitaan, mistä se tulee. Enää ei kuitenkaan pala, palo on saatu sammumaan, Koski kertoi ennen iltakymmentä.

Helsingistä Kokkolaan matkalla olleen junan kyydissä olleet matkustajat siirrettiin korvaavaan linja-autoon. Kosken mukaan linja-auto saatiin paikalle puoli kymmenen jälkeen.

Kyseisellä rataosuudella kulkevat vain yhdet kiskot, joten samaan aikaan matkalla olleet muut junat pysähtyivät myös kesken matkan. VR:n viestinnästä kerrotaan STT:lle, että ainakin neljän junayhteyden matka keskeytyi ja niiden matkustajat siirrettiin korvaaviin linja-autokuljetuksiin.

 

Lue myös:

    Uusimmat