Juoksevaa margariinia

Äitienpäivä yllätys
Elämyksiä lapsilleCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2002
Julkaistu 09.12.2003 09:34

Johanna kysyy mihin kaikkeen voi käyttää juoksevaa margariinia. Tämä kätevä valmiiksi sulatettu rasva toimii monipuolisesti ruoanlaitossa, paistamisessa ja leivonnassa. Juokseva margariini sopii erityisen hyvin leivontaan, jossa rasva sekoitetaan sulatettuna esimerkiksi muffineihin ja kakkutaikinaan. Hiivataikinoissa valmiiksi sulatettu rasva sekoittuu hyvin taikinaan. Juoksevalla margariinilla voi voidella vuoat sekä paistaa letut ja vohvelit.

Suoraan pullosta annosteltavaa kasviöljyvalmistetta on helppo mitata pullon mitta-asteikon avulla. Juokseva margariini kestää korkeita lämpötiloja eikä pala helposti ja se räiskyy vähemmän kuin öljy.1 dl juoksevaa margariinia vastaa noin 100 g sulatettua margariinia tai 3/4 dl öljyä. Tuotteet ovat yleensä kolesterolittomia, laktoosittomia, maidottomia ja soijattomia. Kotona voi toki sulattaa margariinin entiseen malliin ja se toimii aivan yhtä hyvin.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle