JYP kyntää nyt SM-liigassa, luottopakilta suorat sanat – Matias Lehtosen HPK:lla täysin toinen liito päällä

Lehdistötilaisuus: JYP - HPK 6:07
Videolla lehdistötilaisuus ottelusta JYP-HPK.

HPK jatkoi JYPin ahdinkoa jääkiekkoliigassa perjantaina, kun hämeenlinnalaiset ryöstivät pisteet Keski-Suomesta maalein 4–1.

Kolmas perättäinen tappio tiputti JYPin tasaisessa sarjataulukossa sijalle 11. Varsinkin kolmannessa erässä JYP painoi päälle, mutta kiri jäi jälleen kerran torsoksi.

– Emme löydä tasapainoa kurinalaisen puolustamisen ja hyvän hyökkäyspelin suhteen. Elämme liikaa hyökkäämisen kautta, ja kun kaveri puolustaa hyvin, meillä on vaikeaa. Emme tällä hetkellä ansaitse voittoa, JYP-puolustaja Teemu Eronen manasi.

HPK on saanut heikon alkukauden jälkeen koneitaan käyntiin. Kahdeksaan viimeiseen peliin joukkue on ottanut viisi voittoa ja noussut mukaan pudotuspelikamppailuun.

– Tosi tärkeä voitto meille. Hienoa, että myös ylivoima toimi. Jätkät ottivat vastuuta ja pistivät pelin pakettiin, vierasjoukkueen avausmaalin iskenyt Heikki Huttunen totesi.

– Kolmannessa erässä olimme vähän pieniä johtoasemassa ja sähläsimme kiekon kanssa. Emme uskaltaneet pelata. Siinä on vielä tekemistä. Osasimme kuitenkin puolustaa keskustan, ja Sami Rajaniemi oli maalilla hyvä. Sitoutunut taisteluesitys, vaikka ei ollut ihan paras 60-minuuttinen, HPK-luotsi Matias Lehtonen puolestaan summasi.