JYP-pomolta yllättävä perustelu Jukka Rautakorven shokkipotkuille

Lehdistötilaisuus: JYP - Ässät 4:55
JYP voitti tiistaina Ässät voittomaalikisassa 3–2 – tämä lehdistötilaisuus jäi Jukka Rautakorven viimeiseksi JYP-päävalmentajana.

JYP tiedotti keskiviikkona, että se on antanut potkut päävalmentajalleen Jukka Rautakorvelle ja apuvalmentaja Ville Niemiselle. Seuran urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen avasi syitä kaksikon lähtöön.

Sekä Rautakorpi että Nieminen saivat tietää potkuistaan tänä aamuna.

Tässä tapauksessa päätöksentekoprosessi meni aika lyhyellä aikavälillä. Päätökseen johtaneet syyt ovat vähän pidemmän aikavälin aikaansaannoksia, Viitanen kertoo puhelimitse MTV Urheilulle.

JYP on sarjataulukossa sijalla kymmenen, mutta pistekeskiarvolla mitattuna peräti kuudentena. Pistetahtiin nähden potkuja voi pitää yllätyksenä.

– Ei voi sanoa, että tulokselliset syyt olisivat olleet painotuksessa kärjessä. Enemmän painotus oli yhteisesti sovituissa asioissa ja yhteisesti tehdyissä suunnitelmissa valmennuksen ja urheilutoiminnan kanssa, mitä ollaan lähdetty tavoittelemaan, Viitanen kertoi potkujen taustaksi.

JYPin hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen mainitsi seuran tiedotteessa samantyyppisistä asioista.

Laadimme seurassa vajaat kaksi vuotta sitten uuden strategian, jossa tärkeässä roolissa on uusi jyppiläinen peli-ideologia. Sen avainasioita ovat mm. luovuus, rohkeus peliin ja positiivisuus. Tavoitteena on kehittää JYPille kestävä ja moderni urheilullinen kilpailuetu, Seppänen sanoi.

Potkujen ajankohta ei ollut etukäteen suunniteltu.

Ei kai tällaiselle ikinä löydy sopivaa ajankohtaa. En osaa sanoa, onko ikinä oikeita tai vääriä hetkiä. Koettiin, että on nyt välttämätöntä tämä tehdä, jotta pysytään seuran tavoitteissa, Viitanen täsmentää.

Mitä loppukauden tavoitteet ovat?

– Varmasti halutaan nähdä JYPiin kuuluva tunne ja rohkeus pelissä, kun joukkue menee kaukaloon pelaamaan. Nämä ovat kliseitä, mutta niillä on mahdollisuus menestyä.

Onko tämä väliaikainen ratkaisu vai onko tarkoitus mennä tällä valmennustiimillä tämän kauden loppuun?

–  Kuten tiedotteessa sanotaan, Heiskasen Mikko nousee vastuuvalmentajan rooliin ja Hämäläisen Tommi apuvalmentajaksi kehitysvalmentajan paikalta. Täydennetään sitä valmennustiimiä yhdellä apuvalmentajalla lähipäivien aikana.

Tulkitsenko rivien välistä oikein, että tällä valmennustiimillä mennään niin pitkään kun homma toimii?

– Kyllä sinä sen rivien välistä osaat lukea.

Lue myös:

    Uusimmat