Jyväskyläläisen peliyhtiön uusi kännykkäpeli herätti eduskunnan rokoteryhmän kiinnostuksen

Psyon Gamesin toimitusjohtaja Olli Rundgren
Psyon Gamesin toimitusjohtaja Olli Rundgren haluaa tuoda esille tieteellisiä faktoja olettamuksien sijaan.
Julkaistu 23.11.2017 09:41
Toimittajan kuva

Jari Heikkilä

jari.heikkila@mtv.fi

Jyväskylässä toimiva Psyon Games uskoo vahvasti tieteen voimaan. Tiedenäkökulma oli vahvasti mukana yrityksen taannoisessa Trump Vs. Science pelissä, jossa torjuttiin Donald Trumpin virheellisiä tviittejä tieteellisillä tosiasioilla.

Psyon Gamesin hiljattain julkaistu Antidote-mobiilipeli jatkaa tieteen ja peliviihteen yhdistämistä syvällisemmällä tasolla.

Toimitusjohtaja Olli Rundgren kertoo MTV Uutisille, että Antidote on suurelle yleisölle tarkoitettu tornipuolustus-genreen kuuluva peli.

- Teemaltaan pelissä on samankaltaisuutta Olipa Kerran Elämä animaatiosarjan kanssa. Siinä seikkailtiin ihmisen elimistössä solutasolla. Antidotessa pelaaja ohjaa ihmisen immunijärjestelmän soluja ja puolustaa kantasolua pahoja bakteereja ja viruksia vastaan, Rundgren kertoo.

Peli pyrkii taklaamaan rokotevastaisuutta

Psyon Games on pyrkinyt toteuttamaan pelin siten, että se on viihdyttävä, mutta samalla pelaaja voi sen kautta oppia ihmisen elimistön solutason toiminnasta ja esimerkiksi siitä miten rokotteet toimivat.

Rundgren kertoo, että suurin osa palautteesta on ollut erittäin positiivista.

-Olemme saaneet kiitosta tieteen ja viihteen onnistuneesta yhdistämisestä. Olemme saaneet paljon kiitosta myös rokotemisinformaation oikomiseen liittyvästä toiminnastamme.

Antidote -mobiilipeli

Rundgrenin mukaan antibioottien ja rokotteiden toiminnan mallinnus suunniteltiin peliin heti alusta lähtien. Rokotevastaisuuden taklaamisen teema tuli kuitenkin enemmän mukaan vasta kesken pelituotannon.

- Ymmärsimme että kyseessä on yksi isoimmista globaaleista terveyshaasteista ja tajusimme sen että kyseessä on ennen kaikkea tiedonvälitysongelma. Peleillä on ylivertainen "engagement" eli hyvin toteutettuna pelaajat pelaavat peliä pitkään ja oppivat paljon.

Rundgren toteaa, että yritys on saanut erittäin kannustavaa palautetta Suomen eduskunnan rokoteryhmältä. Hän kertoo, että Suomi on muutenkin erittäin aktiivinen pelien ajamisessa informaatiokäyttöön.

Antidote on ilmainen peli. Psyon Games hakee pelille kannattavuutta muualta kuin pelaajilta.

- Etsimme erilaisia ratkaisuja lääkeyritysten ja terveysjärjestöjen kanssa, joiden kautta voimme muodostaa oman liiketoimintamme pohjan.

Mitä tulee joidenkin tahojen rankkaan rokotevastaisuuteen, Rundgren uskoo, että muutos on mahdollista.

- Olisimme yhä kivikaudella jos emme kykenisi muuttamaan näkemyksiämme. Tiede on osoittanut että ihmisten mielipiteiden muuttaminen erityisesti tunnepitoisissa teemoissa on hidasta, mutta mahdollista. Erityisesti tämän takia esimerkiksi WHO etsii pelien kaltaisia luovia kanavia jotka tavoittavat myös nuorempaa sukupolvea ja joilla on mahdollista nousta ilmiöksi ihmisten keskuuteen.  

Tuoreimmat aiheesta

Digi