K&T: Nanna Karalahdelta löydettiin vuosi sitten melanooma

Ihosyövän hälytysmerkit – lääkäri kumoaa yleisen harhaluulon:"Vain 20 prosenttia niistä syntyy luomeen" 0:38
Katso myös: Ihosyövän hälytysmerkit – lääkäri kumoaa yleisen harhaluulon: "Vain 20 prosenttia niistä syntyy luomeen"

Nanna Karalahti kertoo, että hänen iholtaan löydetty melanooma on leikattu pois.

Hyvinvointivalmentaja Nanna Karalahti kertoi tuoreimman Kauneus ja Terveys -lehden haastattelussa, että häneltä löydettiin vuosi sitten melanooma.

Karalahti kirjoittaa Instagram-tilillään, ettei hän itse koe, että on sairastunut vakavasti.

– Vuosi sitten löydettiin melanoomat ja leikattiin pois. Ei minkäännäköistä fyysistä kipua, mutta oma henkinen kasvu siitä lähti. Oman elämän rajallisuuden hyväksyminen ja sen sisältämien pelkojen kohtaaminen, Karalahti kirjoittaa julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Karalahti kertoo keskiviikkona 15. toukokuuta jakamassaan Instagram-tarinassa, että hänellä on paljon luomia, muttei hän osannut aavistaa sairastavansa melanoomaa. Hän kannustaakin someseuraajiaan käymään säännöllisesti lääkärillä tarkistutamassa luomet, mikäli niitä löytyy runsaasti.

– Minulla oli edellisestä tarkastuksesta mennyt neljä vuotta. Hyvä että nyt menin, hän kirjoittaa Instagram-tarinassaan.

Kaikki syövästä -verkkosivun mukaan valtaosa melanoomista näkyy iholla. Sivustolla kerrotaan, että 2030 prosenttia melanoomista saa alkunsa olemassa olevasta luomesta, mutta useimmiten melanooma syntyy uutena luomena tai ihomuutoksena aiemmin terveelle iholle.

Lue myös:

    Uusimmat