"Kaikki luulevat niin" – Kalle Rovanperä joutui korjaamaan virheellisen käsityksen omasta itsestään

Kalle Rovanperä palasi tulikuumiin hetkiin Sebastien Ogierin kanssa – ”Halusin vain ärsyttää häntä” 3:23
Kalle Rovanperä palasi tulikuumiin hetkiin Sebastien Ogierin kanssa – ”Halusin vain ärsyttää häntä”

Ensi kaudella vain osan MM-ralleista ajavalle Kalle Rovanperälle tarjoutuu uransa toistaiseksi paras mahdollisuus Jyväskylässä ajettavan kotikisansa voittamiseen. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään pakkomielle.

Rovanperä on saavuttanut urallaan 11 MM-rallivoittoa, mutta sarjan legendaarisimpiin lukeutuva osakilpailu Keski-Suomessa on 23-vuotiaalta kaksinkertaiselta maailmanmestarilta vielä toistaiseksi valloittamatta.

Vuodesta 2020 alkaen pääluokassa ajanut Rovanperä on kilpaillut kotimaisemissaan kolmesti. Tuloksena on kaksi keskeytystä ja kakkossija vuodelta 2022, jolloin Ott Tänak oli 6,8 sekuntia nopeampi. Vuotta aikaisemmin virolaistähti kiilasi 17,5 sekunnin erolla Rovanperän edelle Rovaniemellä ajetussa MM-rallissa.

Ensi kaudella Rovanperä ajaa noin puolet MM-sarjan 13 osakilpailusta, ja vaikka hänen ohjelmaansa ei vielä ole vahvistettu, lienee selvää, että kesäkuukausien kolme nopeaa sorarallia – Puola, Latvia ja Suomi – ovat hänen heiniään.

Ennen tätä Rovanperän kilpailuohjelmassa on todennäköisesti vain yksi tai kaksi starttia, joten lähtöpaikka elokuussa Keski-Suomessa tulee olemaan huomattavasti parempi kuin kahdella viime kaudella, kun Rovanperä on Jyväskylään tultaessa johtanut MM-sarjaa.

Tämän myötä mahdollisuudet ensimmäiseen kotikisan voittoonkin kasvavat. Ja vaikka Rovanperä sen voiton toki haluaa, mitenkään erityisemmin hän ei asiaa ajattele.

– Kaikki muut luulevat niin, että voitto Suomessa on minulle tärkeämpi kuin mitä itse ajattelen. Toki se olisi ollut tänä vunona kiva ottaa, mutta niin ei käynyt enkä ole mitenkään erityisen pettynyt. Olisin halunnut voittaa kotikaupungissani ja kotimaassani, mutta ei se ole maailman suurin asia, Rovanperä sanoi Dirtfish-sivustolle.

– Toivottavasti meillä on ensi vuonna hyvä lähtöpaikka ja saamme sitä kautta paremmat mahdollisuudet. Kaksi viime vuotta eivät ole olleet helpoimpia, kun olen joutunut putsaamaan tietä muille.

MM-rallikausi 2024 alkaa 25.–28. tammikuuta Monte Carlosta, missä Rovanperä tuskin on mukana. Helmikuinen Ruotsin ralli, jonka Rovanperä voitti 2022, lienee hallitsevalle maailmanmestarille todennäköisempi kauden avaus.

Lue myös:

    Uusimmat