Kaksi EM-kultaa Suomeen – "Tämä oli viimeinen mahdollisuuteni voittaa Euroopan mestaruus"

Järvenpääläinen Akseli Saurama ja janakkalalainen Virve Vanhakoski voittivat kultaa potkunyrkkeilyn EM-kisoissa Turkin Antalyassa. Saurama nappasi ykkössijan 71-kiloisten täyskontaktissa. Vanhakoski oli paras K1-ottelumuodon 70 kilon sarjassa.

Saurama voitti finaalissa ukrainalaisen Stanislav Danitshevin tuomariäänin 3–0.

– Tämä tuntuu erittäin hyvältä. Nämä olivat minulle toiset EM-kilpailut aikuisissa. Vuonna 2018 sain pronssia, ja nyt tuli kultaa, Saurama sanoi Potkunyrkkeilyliiton tiedotteessa.

Vanhakoski kukisti finaalissa kreikkalaisen Despoina Makrin tuomariäänin 3–0.

– Urani on ollut aika pitkä ja rikkonainen, ja välillä on usko meinannut loppua. Tämä oli viimeinen mahdollisuuteni voittaa Euroopan mestaruus. Iän puolesta urani tuli nyt päätökseen, Vanhakoski, 40, sanoi.

Suomi sai Turkin EM-kisoista viisi mitalia. Noora al-Saffu (52-kiloisten K1-sarja) ylsi hopealle ja Tatu Maunu (63,5-kiloisten täyskontakti) sekä Sanni Holmberg (56-kiloisten K1) pronssille.