Kaksi yliopistoa Suomesta ylsi maailmaan yliopistojen 200 parhaan listalle – Pohjoismaiden paras sijalla 49

Suomesta on noussut kaksi yliopistoa kansainvälisen yliopistovertailun 200 parhaan yliopiston joukkoon. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2020, kun Suomesta on mukana kaksi yliopistoa World University Rankings -listauksessa.

Helsingin yliopisto on jaetulla sijalla 107, mikä on 14 sijaa korkeampi sijoitus kuin viime vuonna.

Aalto-yliopisto nousi 200 parhaan yliopiston joukkoon ensimmäistä kertaa vuoden 2020 jälkeen. Aalto-yliopisto ylsi jaetulle sijalle 196.

Kaikkiaan Euroopan edustus listan kärjessä väheni. Euroopassa on nyt 91 yliopistoa 200 parhaan joukossa, kun vielä vuonna 2019 niitä oli 99.

Keskiviikkona julkaistussa Times Higher Education World University Rankings -vertailussa on mukana hieman alle 2 200 yliopistoa 115 maasta tai alueelta ympäri maailman.

Ykkössijalla on jo yhdeksättä vuotta peräkkäin brittiläinen Oxfordin yliopisto. Yhdysvaltalaiset Massachusetts Institute of Technology ja Harvardin yliopisto ovat toisena ja kolmantena.

Kymmenen parhaan yliopiston joukossa on seitsemän yhdysvaltalaista ja kolme brittiläistä yliopistoa.

Pohjoismaisista yliopistoista parhaiten pärjää vertailussa Ruotsin Karolinska Institutet, joka nousi 50 parhaan joukkoon sijalla 49. Kaikkiaan Ruotsista viisi yliopistoa on 200 parhaan joukossa.

Times Higher Education on yksi merkittävimmistä kansainvälisistä yliopistovertailuista.

Lue myös:

    Uusimmat