Kamala Harris: En aio tavata Putinia ilman Ukrainaa

Demokraattien presidenttiehdokas Kamala Harris sanoo, ettei Yhdysvaltain presidenttinä kävisi rauhanneuvotteluja Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa ilman että myös Ukraina olisi mukana.

– Ei kahdenvälisesti ilman Ukrainaa, ei. Ukrainalla on oltava sananvalta omasta tulevaisuudestaan, Yhdysvaltain nykyinen varapresidentti Harris sanoi maanantaina julkaistussa CBS-kanavan 60 minuuttia -ohjelmassa.

Yhdysvaltain nykyisen presidentin Joe Bidenin hallinto on kieltäytynyt neuvottelemasta Putinin kanssa.

Republikaanien presidenttiehdokas, entinen presidentti Donald Trump on väittänyt, että neuvottelisi Putinin kanssa nopeasti rauhansopimuksen, mikäli hänestä tulisi presidentti. Trump on myös kritisoinut Yhdysvaltojen Ukrainalle antamaa valtavaa sotilaallista ja taloudellista apua.

Harris toisti haastattelussa aiempaa kritiikkiään Trumpin Ukraina-politiikasta, jota hän on väittänyt antautumiseksi Venäjän vuonna 2022 käynnistämän hyökkäyssodan tavoitteille.

– Jos Donald Trump olisi ollut presidentti (Venäjän hyökätessä), Putin olisi nyt vallassa Kiovassa. Trump väittää, että hän voisi lopettaa sodan yhdessä päivässä. Tiedätkö, mistä siinä on kyse? Antautumisesta, Harris sanoi.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kauttaaltaan kell 6.39.

Lue myös:

    Uusimmat