Kanada passitti superlupauksen ja maailmanmestarin ulos MM-joukkueesta

Kanadan jääkiekkomaajoukkue saa MM-kisoihin vahvistuksiksi NHL-hyökkääjät Pierre-Luc Dubois'n, Nick Paulin ja Brandon Hagelin

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Tanska ma 20.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kanada tiedotti kolmikon liittymisestä riveihin tänään tiistaina. Tampa Bay Lightningin Hagel, 25, ja Paul, 29, sekä Los Angeles Kingsin Dubois, 25, vapautuivat käyttöön NHL-joukkueidensa kausien päätyttyä pudotuspeleissä.

Kanadan GM Rick Nash luonnehti kyseisen NHL-trion olevan arvokas osa joukkuetta ja tuovan vahvaan kokoonpanoon johtajuutta.

Kanada ilmoitti samalla, että sen nuoret hyökkääjät Macklin Celebrini ja Adam Fantilli joutuvat ulos jo Tshekin MM-kisoihin nimetystä joukkueesta.

– Macklin Celebrini ja Adam Fantilli palaavat Pohjois-Amerikkaan eivätkä osallistu miesten MM-kisoihin, Kanada tiedotti.

17-vuotiaasta Bostonin NCAA-yliopistohyökkääjästä Celebrinistä on povattu kesän NHL-varaustilaisuuden kärkinimeä. Columbus Blue Jackets puolestaan varasi tätä nykyä 19-vuotiaan Fantillin viime kesänä NHL-varaustilaisuuden kolmantena pelaajana.

Fantilli naputti Blue Jacketsissa ensimmäisellä NHL-kaudellaan 49 otteluun 27 tehopistettä. Hän pelasi viime vuonna ensimmäisissä miesten MM-kisoissaan ja voitti maailmanmestaruuden.

Oiva kolmikko

Hagel painoi kuluneella NHL-kaudella 82 runkosarjaotteluun 75 tehopistettä ja viiteen pudotuspelimatsiin viisi pinnaa. Joukkuekaveri Paulin saldo oli 46 runkosarja- ja kaksi pudotuspelipistettä. Dubois tilastoi 40 runkosarjapinnaa, ja miehen pudotuspelisaldo oli 1+0.

Hagel ja Paul ovat vuoden 2021 maailmanmestareita. Paul teki tuolloin loppuottelussa Suomea vastaan voittomaalin. Dubois'lla on kaksi MM-hopeaa.

Tshekin Prahassa ja Ostravassa pelattava MM-turnaus käynnistyy perjantaina. Hallitseva maailmanmestari Kanada pelaa Suomen tavoin A-lohkossa Prahassa.

Lue myös:

    Uusimmat