Kanadalaisteini jysäytti 400 metrin ME:n – erikoinen episodi kisa-aamuna: "Oksensin"

Kanadalainen Christopher Morales Williams rikkoi 400 metrin sisäratojen maailmanennätyksen ajalla 44,49.

19-vuotias teinitähti jysäytti huippujuoksun lauantaina, kun hän paransi Kerron Clementin entistä ME-aikaa kahdeksalla sadasosasekunnilla Fayettevillessä, Yhdysvalloissa. Morales Williamsin uusi maailmanennätys odottaa vielä Kansainvälisen yleisurheiluliiton hyväksyntää.

Laitoin maailmanennätyksen tavoitteeksi, mutta en todellakaan odottanut rikkovani sitä, Morales Williams sanoi CNN:n mukaan kilpailun jälkeen.

Morales Williams paransi ennätystään peräti 0,9 sekuntia huimassa juoksussa. Huippujuoksua edelsi epätavallinen tapahtuma kisapäivän aamuna.

– Olin sairas aamulla. En tuntenut oloani ollenkaan hyväksi ja oksensin. Mutta se sai minut yrittämään vain kovemmin. Yritin vain kaikkeni ja jatkoin ja jatkoin, Morales Williams kertoi.

Ulkoratojen maailmanennätykseen kanadalaisella on vielä matkaa, sillä se on niinkin kova kuin 43,03. Ennätystä pitää hallussan Etelä-Afrikan Wayde van Niekerk. Sisäradoilla juostavissa kilpailuissa 400 metrillä jäädään usein kauas ulkoratojen tuloksista, sillä kisat juostaan 200 metrin radoilla, joiden kaarteet ovat nopeille miehille turhan jyrkät.

Tuoreen ME-miehen juoksun voit katsoa upotuksesta alla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

 

Lue myös:

    Uusimmat