Kanadalle MM-kultaa dramaattisten vaiheiden jälkeen

Kun Suomen Pikkuleijonat putosi jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-mitalipeleistä, tunnelman luultiin lässähtävän. Yleisön kiinnostus Espoossa pysyi kuitenkin katossa turnauksen sunnuntaina huipentaneessa MM-finaalissa.

Trillerissä Kanada pudotti viime vuoden maailmanmestarin Yhdysvallat jalustalta voitettuaan loppuottelun 6–4 täyden hallin, 5 800 katsojan edessä.

Yhdysvallat johti ottelua toisessa erässä 3–1. Päätöserän puolivälissä Yhdysvaltojen Trevor Connelly sai 3–2-johdossa 5+20 minuutin jäähyn, joka kostautui.

Kanada iski Connellyn rangaistuksen aikana kolme maalia. Se osui ylivoimalla yhteensä neljä kertaa.

Kanadasta 16-vuotias Gavin McKenna teki 3+1 pistettä. Ikäluokan viidennen maailmanmestaruutensa voittanut Kanada palasi kultakantaan kolmen vuoden tauon jälkeen.