Kansainvälisen kiekon pomo vaadittiin tilille Venäjä-lausunnoista

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc Tardif selitteli Venäjä-lausuntojaan Göteborgissa 4:04
Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc Tardif selitteli Venäjä-lausuntojaan Göteborgissa

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc Tardif on hämmästyttänyt viime aikoina Venäjä-lausunnoillaan. Vielä vuosi sitten Ukrainan hyökkäyssodan päättymisen venäläisten paluun ehdoksi asettanut Tardif on ilmaissut hiljattain toivovansa Venäjää takaisin jo tämän vuoden aikana.

Venäläiselle Sport-Ekspressenille antamassaan haastattelussa Tardif toivoi kansainvälisen jääkiekkoperheen olevan taas koossa vuonna 2024.

– Puhumme pyös Venäjän jääkiekkoliiton paluusta kilpailuihimme, Tardif sanoi.

Puheenjohtajalta vaadittiin perjantaina tarkennuksia lausuntoihin alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoissa Göteborgissa. Tardifin lausuntojen perusteella Venäjän paluun kansainvälisiin kiekkokaukaloihin voidaan odottaa tapahtuvan aikaisintaan vuonna 2025.

– Arvioimme geopoliittista tilannetta uudelleen aina helmikuussa ja maaliskuussa. Teemme niin turnausten ja pelaajien turvallisuuden vuoksi – tämä pitää sisällään myös Venäjän ja Valko-Venäjän, Tardif aloitti.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallitus kokoontuu seuraavan kerran helmikuun 12. ja 13. päivä. 

– Kysymys, joka on pöydällämme helmikuun kokouksessa, kuuluu seuraavasti: Onko mahdollista tuoda Venäjä ja Valko-Venäjä takaisin (vuonna 2025) Tanskassa ja Ruotsissa pelattaviin MM-kisoihin?

Hallitus keskustelee Tardifin mukaan samalla kertaa myös venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisesta vuoden 2026 Milanon talviolympialaisiin.

– Päätöksemme pohjautuu aina kysymykseen turnaustemme turvallisuudesta. Se on kysymys, johon vastaamme. Tämä käsittää myös karsintasarjan turvallisuuden, koska Valko-Venäjä osallistuu siihen. 

Tardif pohti myös venäläismaalivahti Ivan Fedotovin tilannetta yhtenä näkökulmana tulevia päätöksiä tehtäessä. IIHF asetti tämän kansainväliseen pelikieltoon, kun sopimus KHL-seura TsSKA Moskovan kanssa oli tullut julki. Fedotovin katsottiin rikkoneen näin kansainvälisiä siirtosääntöjä.

– Kun IIHF asettaa pelikiellon, kyseisen pelaajan ei pitäisi pelata.

– Päätöksiä on tehtävä vastuullisesti. Turvallisuuskysymysten lisäksi pöydällä on tämä Fedotovin tilanne. Siinä meidän on pohdittava päätöksiämme. Se tarkoittaa sitä, että meidän on pitäydyttävä kansainvälisissä sopimuksissa ja niiden kunnioittamisessa.

Lue myös:

    Uusimmat