Karpalokiisseli

Karpalokiisseli
KarpalokiisseliCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 14:25(Päivitetty 03.02.2005 16:38)
  • 2 dl karpaloita
  • 4 dl vettä
  • n. 1 dl sokeria
  • 2,5 - 3 rkl perunajauhoja
  • n. 0,5 dl karpaloita

1. Surauta karpalot hienoksi soseeksi sauvasekoittimella tai vastaavalla.

2. Lisää joukkoon vesi ja sokeri. Maista makeus ja väkevyys lisää tarvittaessa jompaa kumpaa. Sekoita joukkoon myös perunajauhot.

3. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Sekoita joukkoon kokonaiset karpalot. Kaada laakean kulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa haaleana kevytranskankerma- tai jäätelönokareen kanssa. Voit valmistaa kiisselin myös sopivaan voimakkuuteen laimennetusta karpalomehusta.

- Toim. Kati Nappa

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle