Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykoski ja seuran toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kommentoivat oululaisjoukkueen päättynyttä floppikautta.
Uuteen sesonkiin yhtenä mestarisuosikkina lähtenyt Kärpät jäi runkosarjassa dramaattisten käänteiden jälkeen sijalle 13. Oululaisjoukkue jäi täten pudotuspelien ulkopuolelle.
Kommentti: Uskomaton virhe hämää Kärppien kohdalla – Marko Anttila sanoi kylmän totuuden
Kärpät oli tasaisin väliajoin esillä kotimaisessa kiekkomediassa – erityisesti sen ailahtelevien otteiden myötä. Kärpät vaihtoi kevään alkuvaiheilla päävalmentajaa, kun Petri Matikainen korvasi Ville Mäntymaan.
Matikainen onnistui kääntämään osaltaan Kärppien kurssia, mutta sekään ei riittänyt.
Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykoski ja Oulun Kärpät Oy:n konsernin toimitusjohtaja Tommi Virkkunen tekivät ulostulon seuran verkkosivuilla.
– Kaudella 2024–2025 Kärppien Liiga-joukkue pelasi tuloksellisesti huonoimman kauden koko 2000-luvulla. Pronssiin päättyneen kevään 2024 jälkeen odotukset olivat kovat ja toiveet edellistäkin paremmasta kaudesta olivat ilmassa. Valitettavasti kausi oli kuitenkin iso pettymys, Myllykoski aloittaa.
– Joukkueen rakentamisessa ajatuksena oli saada kokoon vähintään kaksi tuloskenttää. Maalivahdit ja puolustus olivat jo valmiina, ja näiden lisäksi hyökkäys piti rakentaa tulivoimaiseksi. Erityisesti ulkomaalaispelaajilta odotettiin kovia tuloksia ja niitä saatiinkin – Michal Kovařčík päätyi Liigan pistepörssin kakkoseksi ja Reid Gardiner oli seitsemäs. Hyvä tekeminen hyökkäyssuuntaan vei energiaa puolustamiselta, ja puolustuspäässä koimmekin isoimmat epäonnistumiset niin maalivahdeilta, puolustajilta kuin hyökkääjiltäkin.
Lue: Kärppien tähti tylytti Kalevalle joukkuekaverinsa dramaattista virhettä – "Tarpeeton"
Lisää: Karri Kivi hämmästeli Kärppien katastrofaalista virhettä – "Vähän liian iso riski"
– Joukkue ei omaksunut riittävän hyvin kiekollista pelitapaa. Tämä johti yksittäisiin virheisiin alkukaudesta ja lähti viemään yleistä puhetta joukkueen ympärillä väärään suuntaan. Todella synkkä marraskuu oli raskas, mutta joulukuu antoi uskoa paremmasta. Spengler Cupin jälkeen sinne osallistuneet joukkueet ovat yleensä pärjänneet erinomaisesti, mutta me emme saaneet tuolta reissulta sitä piristystä, jota olimme kaivanneet. Tammi- ja helmikuussa pelasimme ajoittain hyvin erän tai kaksi, jopa kokonaisen pelinkin, mutta perättäisten pelien voittoputket jäivät saavuttamatta. Siirtorajalla teimme onnistuneita hankintoja, mutta kaikki haluamamme siirrot eivät harmittavasti toteutuneet, Myllykoski perkaa.
Myllykoski mainitsee myös sen, miten Kärppien päävalmentajana toimineen Ville Mäntymaan osaamista ”kyseenalaistettiin medioissa aivan ensimmäisistä peleistä lähtien”.
– Mäntymaa oli valinnut valmennusfilosofiakseen hyvin kokonaisvaltaisen valmentamisen – niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella – ja luotto kokonaisuuden toimimiseen oli kaikilla vahva. Luotimme pitkäjänteisyyteen ja siihen, että kurssi vielä kääntyisi. Tulos kuitenkin laahasi ja päädyimme korvaamaan Mäntymaan maaliskuun alussa Petri Matikaisella. Matikainen sai sytytettyä joukkueeseen tarvittavaa kipinää, joka ei ikävä kyllä ehtinyt täyteen roihuunsa, vaan pelit päättyivät dramaattisten tapahtumien jälkeen runkosarjaan sijalle 13, Myllykoski käy läpi.
Myllykoski ottaa kantaa siihen, miten Kärpät aikoo reagoida tekemiinsä virheisiin.
– Kaudesta jäi käteen kokemuksia, joista on opittava ja joiden ansiosta voimme olla parempia tulevaisuudessa. Joukkueen rakentamisessa pitää onnistua paremmin, samoin valmennustiimin johtamisessa. Harjoittelun tulee olla järkevästi kovempaa niin jäällä kuin jään ulkopuolellakin, Myllykoski luettelee.
Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen tuo esiin oululaisjoukkueen heikon kauden vaikutukset talouspuolelle.
– Vaikka yleisökeskiarvoltaan kausi 2024–2025 oli samaa luokkaa kuin edeltäjänsä, putoaminen playoffs-otteluiden ulkopuolelle oli taloudellisesti raskas isku. Urheilullisesta tavoitteesta jäätiin kauas eikä organisaatiossa olla tyytyväisiä lopputulokseen, Virkkunen painottaa, jatkaen:
– Kärppien konserni pitää sisällään mahdollistavia tukitoimenpiteitä, joiden turvin voimme panostaa jatkossakin siihen, että urheilu on toiminnan keskiössä. Toimintatapoja ja -malleja arjessamme tullaan tarkastelemaan, tehdyt virheet tunnustetaan ja korjaavia toimenpiteitä tullaan tekemään.