Kärppien NHL-miehelle avausosuma, Leijonat-hyökkääjä toi helpotuksen Ässille – katso SM-liigakierroksen kaikki maalit

Maalikooste: Jukurit - JYP 4:15
Videolla maalikooste ottelusta Jukurit-JYP.

Jääkiekon SM-liiga vetäytyi torstain kierroksen jälkeen joulutauon pariin. Ohjelmassa oli vielä kuusi ottelua.

Tampereella Ässät onnistui katkaisemaan viiden ottelun mittaisen tappioputkensa, kun se kaatoi jatkoajalla Ilveksen 2–1. Vieraiden voittomaalista vastasi Leijonista tuttu hyökkääjä Eemil Erholtz.

Maalikooste: Ilves - Ässät 4:37
Maalikooste, Ilves–Ässät

Mikkelissä iso mielenkiinto kohdistui JYPiin, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa keskiviikon valmentajavaihdoksen jälkeen. Jukka Rautakorpi ja Ville Nieminen saivat lähteä, kun Mikko Heiskasesta tehtiin seuran uusi luotsi. Vaihdos ei auttanut, vaan Jukurit kaatoi JYPin 4–0.

Maalikooste, Jukurit–JYP

Oulussa Kärpät pelasi toisen pelinsä väliaikaisen päävalmentajansa Ville Mäntymaan alaisuudessa. Tulos oli sama kuin keskiviikkona Sportia vastaan, Kärpät koki tappion, kun Pelicans oli parempi jatkoajan jälkeen lukemin 3–2. Lahtelaisjoukkueen voittomaalista vastasi Aleks Haatanen.

Kärppien NHL-vahvistus Nick Ritchie iski ensimmäisen maalinsa liigakaukaloissa.

Maalikooste: Kärpät - Pelicans 5:50
Maalikooste, Kärpät–Pelicans

Kierroksen tylyin selkäsauna nähtiin Lappeenrannassa, missä SaiPa koki 0–7-tappion KalPalle. Vieraiden tehomiehenä loisti Andreas Okany, joka nakutti pisteet 2+1.

Maalikooste: SaiPa - KalPa 4:53
Maalikooste, SaiPa–KalPa

Kierroksella nähtiin myös taisto, missä maalihanat pysyivät jumissa 65 minuutin ajan. Tämä tapahtui Vaasassa, missä HPK oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 1–0. Ratkaisevan osuman upotti Petteri Nikkilä.

Maalikooste: Sport - HPK 5:02
Maalikooste, Sport–HPK

Turussa TPS oli kiinni täydessä pistepotissa kuusi sekuntia ennen kolmannen erän loppua. KooKoo tuli tasoihin Petter Emanuelssonin maalilla.

TPS otti kuitenkin 3–2-voiton, kun Linus Fröberg iski kiekon jatkoajalla verkkoon.

Maalikooste: TPS - KooKoo 5:59